hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak köpeklerinin bakılacağı yuva istiyor

    Sokak köpeklerinin bakılacağı yuva istiyor
    expand

    Sokak köpeklerinin bakılacağı yuva istiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tolga YILDIRIM- Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da evini çevreleyen arazide onlarca sokak köpeğini beslemeye çalışan Hüseyin Aktaş, yaralı köpeklerin tedavi edilip, barınağa götürülmesi veya sahiplenilmesi için yardım istedi. Aktaş, "5 yıl önce beni sokak köpeği 34 yerimden ısırdı. Korksam da onlar da can taşıdığı için beslemeye çalışıyorum" dedi.

    Kırcami Mahallesi'nde oturan Hüseyin Aktaş, evini çevreleyen boş arazideki çok sayıda sahipsiz köpeğine mama vererek onların kış günlerinde aç kalmaması için çaba gösteriyor. Köpeklerin birbiriyle kavgasından dolayı yaralanan 2 yavrulu köpeğin bakımını da yapan Aktaş, ilgili kurumlardan çevredeki diğer yaralı köpeklerin tedavisi için destek istedi.

    5 yıl önce evinin yakınında sokak köpeği saldırısında 34 yerinden ısırıldığını, korkmasına rağmen köpekleri beslemeye devam ettiğini anlatan Aktaş, "Daha önce beslediğim köpek zehirlendi. Evimin yakınında köpek saldırısında vücudumda ısırıklar oldu. Korkmama rağmen sokak köpeklerinin de can taşımasından dolayı onlara elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum" diye konuştu.

    Evinin çevresinde onlarca sokak köpeği bulunduğunu ve arazide sürekli kavga ettiklerini anlatan Aktaş, "2 yavrusu olan anne köpek çok ağır yaralı. Boynunda, bacağında çok derin kesi var. Başka bir köpek de ayağından yaralı. Ben onların ve diğer köpeklerin aç kalmaması için elimden geldiğince beslemeye çalışıyorum. Benim gücüm de de bir yere kadar yetiyor. İlgili kurumlardan yardım istiyorum. Yaralı köpeklerin tedavi edilmesi lazım. Sokak köpeklerinin barınağa götürülmesi ya da sahiplendirilmesini talep ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow