hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak ve köy düğünleri yasaklandı

    Sokak ve köy düğünleri yasaklandı
    expand

    Sokak ve köy düğünleri yasaklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge çerçevesinde Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmemesine ilişkin bir karar aldı. 
    Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine gönderilen genelgesi çerçevesinde yeni bir karar aldı. 4 Eylül 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak karara göre, Antalya'da da sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek. 
    Karara göre, ancak nikah merasimi şeklinde yapılabilecek olan düğünler ve nikahlar en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanacak. Nikah merasimi şeklinde düğün veya nikah yapılacak düğün salonlarında, sandalye ve koltuk düzeni fiziki mesafe koşullarına uygun olacak. Dans ve oyun pisti alanları kapatılacak. 
    Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda oyun oynanması, dans edilmesi ve toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek- içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılamayacak. 
    Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocuklar düğünlere ve nikah törenlerine katılamayacak. Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğün veya nikah törenlerine en az bir kamu görevlisi (kolluk, zabıta vb.) görevlendirilerek, denetim gerçekleştirilecek. 
    Karara uymayanlarla ilgili ise her seferinde ayrı olmak üzere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32'nci maddesi gereğince 392 TL  olmak üzere toplam 3 bin 542 TL idari para cezası uygulanacak. 
    Ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195'inci maddesine göre de 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle adli makamlara sevk edilecek. Kararı ihlal eden işyerleri ve firmalar için de ruhsat iptali ve kapatmaya kadar cezalar uygulanabilecek.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow