hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suda boğulma olaylarını önlemek için il komisyonu oluşturulacak

    Suda boğulma olaylarını önlemek için il komisyonu oluşturulacak
    expand

    Suda boğulma olaylarını önlemek için il komisyonu oluşturulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu suda boğulma olaylarının önüne geçebilmek amacıyla il genelinde ve ilçelerde Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu oluşturulması talimatı verdi. Komisyon başkanlığında güvenlik tedbirleri ve uygulamaları takip edilecek.

    Vali Münir Karaloğlu yaptığı yazılı açıklamada yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte turistler ve vatandaşların serinlemek ve yüzmek amacıyla suya girdikleri deniz, akarsu, göl gibi alanlarda yaşanması muhtemel suda boğulma olaylarının önüne geçebilmek için bir takım önlem ve uygulama yapılması gerektiğini açıkladı.

    İlgili yazı kapsamında Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Liman Başkanlığı, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Antalya İl Temsilciliği ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Şubesi temsilcilerinden oluşan Suda Boğulma Olaylarını Önleme İl Komisyonu oluşturulacağı belirtildi.

    Oluşturulacak komisyon suda boğulma olaylarını önlemek için il genelindeki yüzme alanlarında uygulanacak genel kuralları belirleyecek ve uygulamaları takip ederek denetimler yapacak. Her yıl Nisan ve Kasım aylarında ve gerekli görüldüğü takdirde süre beklemeksizin toplanacak. İlçelerde de kaymakamlıklar başkanlığında ilçe komisyonları oluşturulup il komisyonu ilçelerin de takibini yapacak.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow