hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suluada sessizliğe büründü

    Suluada sessizliğe büründü
    expand

    Suluada sessizliğe büründü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesi sınırlarında beyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla Maldivler'e benzetilen ve sadece tekneyle ulaşımın olduğu Suluada'ya nisan ayında başlaması gereken tekne turları, koronavirüs pandemisi nedeniyle durduruldu.

    Koronavirüs önlemleri kapsamında her yıl nisan ayı içinde başlanan Suluada turları bu yıl belirsiz tarihe ertelendi. Adrasan başta olmak üzere Çıralı, Olimpos ve Mavikent'ten hareket eden tur tekneleri adaya yüzlerce turist taşıyor. Sadece Adrasan'dan 60'ın üzerinde teknenin hareket ettiği Suluada turları, koronavirüs önlemleri kapsamında durduruldu.

    Teknelerin denize indirilmesi çalışmalarının başladığını anlatan Ahmet Efe adlı teknenin kaptanı Erhan Atıcı, turların ne zaman başlayacağı konusunda bilgileri olmadığını söyledi. Belediye otobüslerine uygulanan yolcu azaltma kuralının teknelere uyarlanma durumu olursa tur teknecilerinin memnun olacağını aktaran Atıcı, "Biz de normal sayımızın yarısı kadar yolcuyla, sosyal mesafeye uyacak şekilde gidip gelebiliriz. Fakat şu an için tura çıkmamız yasak" dedi.

    Tekneciler olarak 'Evde Kal' çağrılarına uyduklarını kaydeden Atıcı, "Çoğumuz evde karantina önlemlerinin bitmesini bekliyor. Ben teknemin tüm bakımlarını ve izinlerini tamamladım. Denize indirebilirim. Önümüzdeki günlerde denize indireceğim fakat tura çıkamayacağım. Koronavirüs tehlikesi geçinceye kadar da alınan tüm önlemleri harfiyen yerine getireceğiz" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow