hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi camiyi Cumhurbaşkanı açacak

    Tarihi camiyi Cumhurbaşkanı açacak
    expand

    Tarihi camiyi Cumhurbaşkanı açacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın ilk camilerinden olan, 1896'da çıkan yangın sonrası kullanılmayan ve 'Kesik Minare' olarak anılan Şehzade Korkut Camii'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 2021 Mart ayı Antalya'nın fetih yıldönümünde açılması planlanan Şehzade Korkut Camii'nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. 
    AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Şehzade Korkut Camii'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, Vakıflar Antalya Bölge müdüründen, mimar ve restorasyon ekibinden ayrıntılı bilgi aldı. Şehzade Korkut Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini aktaran teknik ekip, çalışmaların 5 ay içinde tamamlanacağını açıkladı.
    RESTORASYON ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ
    Şehzade Korkut Camii'nin restorasyonunu önemsediklerini anlatan Atay Uslu, Antalya'nın fethinin simgesi olan ancak 1896'da çıkan yangından sonra kullanılmaz hale gelen Şehzade Korkut Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Antalya'nın tarihi ve kültürel derinliğini ifade eden Şehzade Korkut Camii'nin ayağa kalktığını belirten Atay Uslu, “Antalya'yı fetheden Selçukluların, camiye çevirmesiyle 'fethin sembolü' olan, Kaleiçi'ndeki Selçuklu ve Osmanlı uygarlığının izlerini taşıyan tarihi Şehzade Korkut Camii yeniden ayağa kalkıyor. Bu eserin ayağa kalkmasında bir önceki valimiz Münir Karaloğlu'nun büyük emeği ve çabası var. Çalışmaları yakinen takip eden Valimiz Ersin Yazıcı'ya, Vakıflar Genel Müdürlüğümüze, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ekibine, ecdat emanetine sahip çıkanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.
    'CUMHURBAŞKANIMIZA DAVETİMİZİ YAPACAĞIZ'
    Şehzade Korkut Camii restorasyonunun 2021 Mart ayının ilk haftasına yetişeceğini aktaran Atay Uslu, Antalya'nın fethi yıldönümünde camiyi tekrar ibadete açmanın çok anlamlı olacağını vurguladı. 1896'da yanan, son 125 yıldır kapalı olan ve viraneye dönmüş 814 yıllık Şehzade Korkut Camii'nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceklerini aktaran Atay Uslu, “Bu eser Ayasofya gibi ancak Ayasofya'dan 250 yıl önce 1207'de 'kılıç hakkı' olarak, Türklerin Antalya'ya olan egemenliğinin göstergesi olarak camiye çevrildi. Bu tarihten sonra Antalya ve Akdeniz bizim evimiz olmuştur. Bugünlerde Akdeniz hep gündemde. Dünya bilmelidir ki Antalya'nın Selçuklular tarafından fethiyle birlikte Akdeniz mavi vatanımız olmuştur. Akdeniz 814 yıldır bizim evimizdir. Önemli bir tarihin yıl dönümünde, fetih yıldönümünde, medeniyetimiz ve milletimiz için anlamlı bir eserin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması çok çok anlamlı olacaktır. Cumhurbaşkanımıza davetimizi yapacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow