hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi Likyalılara uzanan 'Margaz üzümü'nün hasadı başladı

    Tarihi Likyalılara uzanan Margaz üzümünün hasadı başladı
    expand

    Tarihi Likyalılara uzanan 'Margaz üzümü'nün hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki iki mahallede yetişen, tarihi Likyalılara dayanan 'Margaz üzümü'nün hasadı başladı. Eşsiz tadıyla dikkati çeken Margaz üzümü, Türkiye'nin her bölgesine gönderiliyor.
    Kaş ilçesine bağlı Üzümlü ve İslamlar mahallerinde yetişen, dünya endemik ürünler listesinde yer alan ve tarihi Likyalılara kadar uzanan 'Margaz üzümü'nün hasadı başladı. Beyazın farklı tonlarında, çekirdekli, kalın kabuklu, sulu ve şeker oranı yüksek Margaz üzümü, uzun raf ömrüyle dikkati çekiyor. Yaklaşık 500- 600 dekar alanda 3 bin- 3 bin 500 ton üretilen Margaz üzümü, Türkiye'nin her bölgesine gönderiliyor.
    HEM ÜZÜM HEM DE TURİZM
    İslamlar ve Üzümlü mahallelerini ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, Margaz Üzümü Bağları'ndaki çiftçilerle sohbet ederek, bereketli ve güzel bir hasat dileğinde bulundu. Margaz üzümünün özel bir üzüm türü olduğunu ifade eden Atay Uslu, bu tür üzümünün üretiminin devamının sağlanması, tanıtılması ve markalaşması için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini aktardı. Atay Uslu, “Kaş'a bağlı Üzümlü ve İslamlar mahallemiz son zamanlarda butik turizm ve villa turizmi açısından cazibe merkezi haline geldi. Bir yanda köy kültürü, diğer yanda köyün doğal güzellikleri içinde tatil yapmak aranan bir turizm türü haline geldi. Üzüm bağları içerisinde herkesi bu doğal dinlenme alanlarına bekliyoruz" dedi.
    Atay Uslu, Margaz üzümünün raf ömrünün uzun olduğunu, her salkımının neredeyse 1 kilograma yaklaştığını, aromasıyla ve rengiyle tercih edilen bir üzüm olduğunu söyledi.

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow