hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi yerlerin maketleri Büyükşehir fuayesinde

    Tarihi yerlerin maketleri Büyükşehir fuayesinde
    expand

    Tarihi yerlerin maketleri Büyükşehir fuayesinde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'nın en önemli tarihi yerlerinin maketleri Büyükşehir Belediyesi'nin fuayesini süslüyor. Side'den Aspendos Antik Tiyatrosu'na, Termesos'tan Perge'ye kentin en önemli mekanlarını gören ziyaretçiler minyatür eserleri büyük bir ilgiyle inceliyor.

    Büyükşehir Belediyesi, Antalya çevresinde yer alan tarihi yerlerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla belediye fuaye alanında maketlerini sergiliyor. Belediyede işi olan vatandaşlar hizmet binası girişindeki fuaye alanında yer alan minyatür eserleri büyük bir dikkatle inceliyor. Side'den Aspendos Antik Tiyatrosu'na, Termesos'tan Perge'ye kentin en önemli yerlerini gören misafirler maketlere büyük ilgi gösteriyor.

    10 MAKET SERGİLENİYOR

    Antalya'da antik çağlardan günümüze damga vuran dünya mirası eserlerin maketlerinin belediye fuayesinde sergilenmesi vatandaşlar tarafından da beğeniyle karışılandı. Sergilenen eserler arasında Myra Antik Kenti, Kekova Antik Kenti, Köprülü Kanyon, Termessos, Nereidler Anıtı, Kaleiçi Yat Limanı, Aspendos Antik Kenti, Perge, Alanya Kalesi ve Side Antik kentinin maketleri yer alıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow