hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Tazelenme Konseri' coşturdu

    Tazelenme Konseri coşturdu
    expand

    'Tazelenme Konseri' coşturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü'nde 2016 yılında açılan 60 yaş üstü 'Tazelenme Üniversitesi'nin yetişkin öğrencileri, 'Müzikle Tazeleniyoruz' sloganı eşliğinde 'Tazelenme Konseri'nde ilk kez sahneye çıktı.

    Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda müzik yönetmeni Arzu Dede şefliğinde gerçekleşen konser öncesi Türkiye'de bir ilk olan Tazelenme Üniversitesi'nin kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan bir konuşma yaptı. Gençlik ve yaşlılıkta müziğin önemi üzerinde duran Prof. Dr. Tufan, sözlerini şöyle sürdürdü;

    "Şarkı-türkü söylemeyi taze nefes olarak görüyoruz. Müziği hangi yaşta olursak olalım mutlaka dinlemeliyiz, söylemeliyiz, enstrüman çalmalıyız. İnsanı evrene sürükler, ruhen rahatlatır. Müzik hayatımıza yeni anlamlar kazandırır. Boş zamanlarımızı mutlaka müzikle değerlendirmeliyiz."

    Konser, konuşmaların ardından Tazelenme Üniversitesi'nin yetişkin öğrencilerinden oluşturulan ve Ayşe Süyok'un kurduğu Armoni Müzik Topluluğu'nun sahneye çıkmasıyla başladı.

    Salonu dolduran izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatan şef Arzu Dede, koro üyeleri ve saz heyeti, dakikalarca alkışlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow