hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tazı Kanyonu'nun derinliklerini fotoğrafladı

    Tazı Kanyonunun derinliklerini fotoğrafladı
    expand

    Tazı Kanyonu'nun derinliklerini fotoğrafladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi öğretim görevlisi aynı zamanda AKUT Antalya Birim sorumlusu Yılmaz Sevgül, sosyal medya aracılığıyla üne kavuşan Tazı Kanyonu'nun derinliklerine yürüyüş yaptı. Fotoğraf çekimi için Tazı Kanyonu'nun üst bölgesine çıkan tatilcilerin gidemediği alt bölgeye inerek su yolunu takip eden Sevgül, eşsiz doğa manzarasını fotoğrafladı.

    İskandinav ülkelerinin fiyortlarından farksız olarak adlandırılan, Türkiye'nin cennet köşesi Tazı Kanyonu'nun derinlikleri keşfedildi. Bölge halkının 'Tazı Kanyonu' olarak adlandırdığı ve Köprüçay Nehri'nin yüksekliği 200 metreyi bulan kayalıklar arasından geçtiği doğa harikası kanyon, tatilci ve turistlerin gözdesi durumunda.

    Evreset Dağı'na tırmanan Türk dağcılardan birisi olan aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Yılmaz Sevgül, kanyonu su yolundan takip ederek eşsiz doğa güzelliklerini fotoğrafladı. Yaklaşık 200 metre derinlikteki kanyonun su yoluna amatörlerin inemeyeceğini belirten Sevgül, "Kanyonu yukarıdan gören bölgeye her gün yüzlerce insan geliyor. Fakat kanyonun derinlikleri bakirliğini koruyor. Buraya profesyoneller ve bölgeyi bilenler inebilir. Bu nedenle bakir ve oldukça doğal" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow