hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THK, bu yıl deri toplarken kene, koronavirüs ve sıcakla mücadele edecek

    THK, bu yıl deri toplarken kene, koronavirüs ve sıcakla mücadele edecek
    expand

    THK, bu yıl deri toplarken kene, koronavirüs ve sıcakla mücadele edecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - TÜRK Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi, bu yıl kurban derilerini toplarken kene, koronavirüs ve sıcak havayla mücadele edecek. Derilerin sıcak havada hemen bozulmaması için kesim sonrasında mutlaka tuzlama işleminin yapılmasının önemi vurgulanırken, teslim edilen deri karşılığında makbuz alınması gerektiği kaydedildi.

    THK her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında deri toplayarak gelir elde etmeyi planlıyor. 22 Haziran itibarıyla Türkiye genelindeki şubeler deri satış ihalesine çıkmaya başladı. Toplanan deriler satılarak THK'ya gelir olurken deri toplama konusunda bu yıl ekiplerin işi biraz daha zorlaştı. Şubelerin genel merkezle dijital ortamda yaptığı toplantının gündemini koronavirüs (Covid-19) tedbirleri oluşturdu. Bu yıl deriler toplanırken sağlık tedbirlerinin en üst seviyede tutulmasının özellikle vurgulandığı toplantıda, hayvanların derilerinde tutunan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan keneler, sıcak hava ve koronavirüs önlemleri konuşulup karara bağlandı.

    THK Antalya Şube Başkanı Süleyman Girgin, derilerin THK için önemli bir gelir kaynağı olduğunu, topladıkları her deri için mutlaka makbuz verdiklerini söyledi. Bu yıl Kurban Bayramının yazın en sıcak günlerine geldiğini, bu nedenle işlerinin biraz daha zor olduğunu ifade eden Girgin, “Vatandaşlarımız lütfen derileri çöpe ya da gelişi güzel sokak aralarına atmasın. Bayramın ilk iki günü derileri topladığımız zaman tuzlama ve koruma işlemini yapabiliyoruz, sonraki günler bu mümkün olmuyor. Deriler hemen bozuluyor ve hiçbir işe yaramıyor. Vatandaşlarımız kesimden hemen sonra derileri tuzlarsa bu işimizi çok kolaylaştırır. Bu yıl bir de koronavirüs önlemleri nedeniyle sağlık tedbirlerimiz üst düzeyde olacak. Deriler tek merkezde toplanacak ve korunaklı bir şekilde sevk edilecek" diye konuştu.

    Girgin, kenelerden ve koronavirüsten korunmak için sahada kendilerine destek olacak ekiplere kısa bir eğitim vereceklerini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow