hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tıp fakültesi akademik yılına online açılış

    Tıp fakültesi akademik yılına online açılış
    expand

    Tıp fakültesi akademik yılına online açılış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi 2020-2021 akademik yılı açılışı, online gerçekleştirildi.

    AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülecek yeni eğitim öğretim yılı açılışında Tıp Fakültesine yeni başlayan öğrencilere seslendi. "Akdeniz Üniversitesi ailesine hoş geldiniz" mesajıyla başlayan Rektör Özkan, “Yeni eğitim-öğretim yılımız pandemi nedeniyle uzaktan olacak. Kampüsümüz sizsiz renksiz, kokusuz. Sizin enerjinizi çok özledik. Ancak bu süreçten de bir şeyler öğrenecek ve bu dönemi avantaja çevireceğiz" dedi.

    Sağlığın her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Rektör Özkan, "Ancak bu sayede yanına koyduğumuz her şey anlamlı. Ve bu süreç bize sağlığımızı, hayatımızı emanet ettiğimiz hekimlerin önemini bir kez daha gösterdi. Aynı zamanda hekimliğin ne kadar zorlu ve özveri gerektiren bir meslek olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu. Sizler de bugünden itibaren birer hekim adayısınız. Bu onurlu mesleğe layık olabilmek için elinizden geleni yapacağınızdan adım gibi eminim" diye konuştu.

    Öğrencilere merak ve araştırma duygularını hiç kaybetmemeleri gerektiğini söyleyen Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesi olarak yetkin akademik kadromuz, araştırma alt yapımızla sizlere en iyi imkânları sunmaya çalışacağız. Bu altı yıl boyunca sizler de imkânları zorlayın, bol bol makaleler okuyun, araştırın. Bizler her zaman sizin yanınızdayız. Sizler de bir Aziz Sancar, Ömer Özkan olarak üniversitemizin bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırın. İyi ki bizim öğrencimiz oldunuz, iyi ki Akdenizlisiniz, tekrar hoşgeldiniz" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow