hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tiyatrocu ressamdan 'lütuf' sergisi

    Tiyatrocu ressamdan lütuf sergisi
    expand

    Tiyatrocu ressamdan 'lütuf' sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI tiyatro sanatçısı Hasibe Özgür, pandemi döneminde tuval başına geçti, onlarca tablo üretti. Özgür, tablolarını sanatseverlerin beğenisine sundu.
    Tiyatrocu ve ressam Özgür'ün Antalya Müzesi'nde müzik dinletisi eşliğinde kurdelesi kesilen ve 'Lütuf' isimli resim sergisine tiyatro sanatçılarının, sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Sergide, Özgür'ün suluboya, yağlıboya ve akrilik boya çalışması eserleri yer aldı.
    40'DAN FAZLA OYUNDA ROL ALDI
    Tiyatroya 17 yaşında başlayan Antalya Şehir Tiyatroları sanatçısı Özgür, 30 yıl boyunca da aynı tiyatro da aralıksız sahneye çıktı, 40'dan fazla oyunda rol aldı. Tiyatro sanatçısı Hasibe Özgür, pandemi döneminde çalışmalara ara verilince evine kapandı ve tiyatrodan sonra ressamlık hayalini de gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı mezunu olan Hasibe Özgür, "Resim sanatına olan ilgim çocuk yaşlarımda başladı. Her fırsatta çizimler yapıyor, renklendiriyordum" dedi. Özgür, şunları söyledi;
    "Tuval başına geçme hikâyem pandemi döneminde oluştu. Tiyatro çalışamadığım salgın günlerinde anlık bir karar ile fırçanın ve renklerin peşine düştüm. Her bir figür, desen ve renk diğerine yol açtı. Planlamadım, resim söyledi ben yaptım. Hayal gücümün ve içgüdülerimin yoldaşlığında, aklı uyutarak sezgilerimle yol aldım. Renkte cesur, imajda çocuksu ve katmanlı kompozisyonlar çıktı ortaya. Yaratabilmenin ve üretmenin verdiği güçle sarmalandım. Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Marc Chakall, Henri Matisse ve Poul Klee gibi dünyaca ünlü ressamların izindeyim."
    Özgür'ün Antalya Müzesi'ndeki sergisi 31 Ocak Pazartesi gününe kadar ziyarete açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow