hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar ve Beydağları'nı fotoğraflıyor

    Toroslar ve Beydağlarını fotoğraflıyor
    expand

    Toroslar ve Beydağları'nı fotoğraflıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi, AKUT Antalya Birim sorumlusu Yılmaz Sevgül, Toroslar ve Beydağları'nın eşsiz güzelliklerini fotoğraflıyor.

    Antalya'da yaşayan, Everest Dağı'na tırmanan sayılı Türk dağcılardan Yılmaz Sevgül, 2637 metre yüksekliğe sahip Davraz Dağı'na, Beydağları ve Torosların zirvelerine tırmanmaya devam ediyor. Tırmanışı sırasında karşılaştığı doğal güzellikleri fotoğraflayan Sevgül'e, profesyonel dağcılar eşlik ediyor.

    Saklıkent ve Davraz gibi bölgelerin kış sporu yapmak için elverişli noktalar olduğunu hatırlatan Sevgül, pandemi nedeniyle birçok sosyal etkinlik gibi kayak sporunun da olumsuz etkilendiğini söyledi.

    Tırmanışları sırasında dağların el değmemiş noktalarını görme imkanı yakaladığını anlatan Sevgül, “Ayak basılmamış kar yüzeyi gibi bakir bir yer görmek mümkün değildir. Ağaçların o beyaz örtünün arasından gökyüzüne uzanmaları ise benim gibi doğa tutkunlarının nefesini kesmeye yeterli" dedi.

    Geniş bir fotoğraf arşivine ulaştığını sözlerine ekleyen Sevgül, "İkinci bir fotoğraf kitabının hazırlığı içindeyim. Bu görsellerin çoğu kitabımda yer alacak" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow