hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tütüncü: Ferhat misali yollar açıyoruz

    Tütüncü: Ferhat misali yollar açıyoruz
    expand

    Tütüncü: Ferhat misali yollar açıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Masa Dağı bölgesindeki yol yapım çalışmasını inceledi. Başkan Tütüncü, "Ferhat misali çalışıyoruz. Ferhat, Şirin'ine kavuşmak için dağları delmişti. Biz de, hemşehrilerimize olan sevgimizden ötürü Masa Dağı'nı keserek, nice yollar açtık" dedi.

    Kepez ilçesinde şehrin doğu ve batı yönlerindeki iki önemli bulvarı arasında, Masa Dağı bölgesinden ulaşım imkânı sağlayacak olan yolun yapımında sona gelindi. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, uzunluğu 1800 metre, genişliği 25 metre olan yolu, Masa Dağı bölgesindeki Göçerler, Çankaya ve Fevzi Çakmak mahalleleri arasında inşa etti. Göçerler Mahallesi'ne yapılacak olan şehir hastanesini, ilçenin doğu yakasına bağlayacak karayolunun yapımında ise bölgenin zorlu coğrafi şartlarıyla mücadele edildi. Varsak bölgesini, Antalya-Burdur Karayolu üzerindeki Korkuteli Kavşağı'na da bağlayacak olan yolun, doğu ve batı bölümlerinin inşası için iş makineleriyle büyük kayalar kırılırken, derin vadiler de kamyonlarla getirilen hafriyatla dolduruldu.

    10 BİN KAMYON HAFRİYAT KULLANILDI

    Fen İşleri'nin iş makineleri operatörleri, yolu Fevzi Çakmak Mahallesi'ne bağlayabilmek için de 20 metre yüksekliğindeki kaya duvarı ve vadi engelini ortadan kaldırdı. Ekskavatörler ile kayalar kırılması, vadinin de 10 bin kamyona yakın hafriyat ile doldurulmasıyla yol, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Ulubatlı Hasan Caddesi'ne bağlandı. Yolun Fevzi Çakmak Mahallesi'nde tamamlanma aşamasına gelen alt yapı çalışmalarını denetleyen Başkan Hakan Tütüncü, yolun yapımında gelinen son durumla ilgili bürokratlarından bilgi aldı. Başkan Tütüncü, "Bu yolu inşa eden ekiplerimiz kocaman bir teşekkürü hak ediyor. 10 bin kamyondan fazla hafriyat dolgusu yapılarak, dağlar peynir gibi kesilerek şehir için güzel bir ana arter yol inşa ettik. Bu yol, hem zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacak hem de şehre değer kazandıracak."

    KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPIYORUZ

    Kepez Belediyesi'nin, kendi imkânlarıyla devasa yollar inşa ettiğinin altını çizen Başkan Tütüncü, "Biz kocaman projeler yapmaktan hoşlanıyoruz. Büyük işlerin belediyesiyiz. Karayolları'nın yüklenici eliyle yaptırdığı işleri, iftihar söylüyorum, Kepez Belediyesi kendi imkânlarıyla, ekibiyle ve iş makineleriyle yapıyor. Ferhat misali çalışıyoruz. Ferhat, Şirin'ine kavuşmak için dağları delmişti. Biz de hemşehrilerimize olan sevgimizden ötürü Masa Dağı'nı keserek nice yollar açtık. Bölgede yeni yollar inşa etmeye devam edeceğiz." dedi.

    Başkan Hakan Tütüncü, yapımında sona geldikleri Varsak-Çankaya yolunun asfaltını da önümüzdeki aylarda yapacaklarını ifade etti. Varsak-Çankaya yolu, batıdaki Antalya Bulvarı ile doğudaki Süleyman Demirel Bulvarı ve Yeşilırmak Caddesi arasında ulaşım imkânı sağlayacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow