hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tütüncü, Kepez'in 'Yeşil Seferberliği'ni inceledi

    Tütüncü, Kepezin Yeşil Seferberliğini inceledi
    expand

    Tütüncü, Kepez'in 'Yeşil Seferberliği'ni inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanarak, 'Yeşil Seferberliği' kapsamında zeytin ve portakal ağaçlarıyla süslenen Kepez'in cadde ve sokaklarında incelemede bulundu.
    Kepez Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokakları Antalya'ya özgü portakal ve zeytin ağaçları ile güzelleştiriyor. İlçenin farklı noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, "Daha yeşil bir Kepez için canla başla, büyük bir gayretle çalışıyoruz" dedi. Kepez'in her gün daha da güzelleştiğine dikkat çeken Başkan Tütüncü, “İlçemizde yeni caddeler açıyoruz, açtığımız caddelerin altyapılarını tamamlıyoruz. Asfalt ve kaldırım işlemleri ile o caddenin güzelliğini sağladıktan sonra da sıra yeşillendirme işlemine geliyor" dedi.
    KEPEZ'E ÖZEL PEYZAJ DÜZENLEMESİ
    Özellikle peyzaj işlemlerinde çok özel temalı düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, “Özel peyzaj düzenlemelerimiz ile bambaşka bir güzelliği mahallelerimize, caddelerimize ve sokaklarımıza taşıyoruz" diye konuştu. Varsak Bölgesi'ndeki Tansu Çiller Caddesi'ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Tütüncü, “Buranın da altyapı işlemleri tamamlandı, asfalt zemin işlemleri bitti. Yaptığımız refüj çalışmaları ile birlikte bambaşka bir havaya büründü. Burası da portakal ağaçlarıyla yoğun bir şekilde süslenerek,  özel bir caddemiz haline geldi. Kimi caddelere bakıyorsunuz portakal ağaçları, kimi caddelere bakıyorsunuz zeytin ağaçları. Kimi caddeleri de bu bölgenin iklimine uygun ağaçlar süslüyor" diye konuştu.
    ÇOK DAHA GÜZEL BİR KEPEZ
    Akdeniz Bölgesi'nin iklimine uygun bitkiler ve ağaçlarla yapılan peyzaj düzenlemeleriyle ilçeye farkındalık kazandırma azminde olduklarını dile getiren Başkan Tütüncü, Akdeniz'in simgesi olması açısından portakal, insanlık tarihi kadar eski bir medeniyet değeri olması bakımından da zeytin ağaçları, cadde ve sokaklarımıza inanılmaz güzel yakışıyor. Önümüzdeki süreçte yeşil seferberliği kapsamında diktiğimiz ağaç sayılarını artıracağız. Yeşil alanlarımızı daha da büyüterek, çok daha güzel bir Kepezi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow