hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası dernekten tiyatrolu kermes

    Uluslararası dernekten tiyatrolu kermes
    expand

    Uluslararası dernekten tiyatrolu kermes

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Uluslararası Kızkardeşler Derneği'nce, dar gelirli üniversite öğrencilerine destek amacıyla el sanatları stantları açıldı.

    Uluslararası Kızkardeşler Derneği ile Bilgece Kültürevi işbirliğinde bahçede gerçekleşen etkinlikte dernek üyesi kadınlar stant açtı. Stantlarda el sanatları çalışması çocuk ve yetişkin giysileri, kıyafet üstü aksesuarlar, örgü bebekler, çantalar, şapkalar, dekoratif süs ve hediyelik eşyalar ile ev yapımı pasta, börekler ve yiyecekler satışa sunuldu.

    SAHNEDE ÜÇ FARKLI OYUN

    Etkinliğin devamında ise Bilge Sönmez Sahnesi'nde yazar Dario Fo'nun yazdığı, Adem Atar'ın yönettiği, Sermin Kasapoğlu, Hülya Ekimler ile Fatma Sönmez'in rol aldığı kadın oyunlarından bazı bölümler izlendi.

    KADINLARIN YAŞADIKLARI

    Eserde, akıl hastanesinde tedavi gören bir kadının başından geçen olaylar, cezaevine düşen 'Hippi Ana'nın yaşadıkları, yine cezaevinde yatan 'Ulrike' adlı kadının duygularını ve gözlemlerini mektuplarına aktarması konu edildi. Oyuncular sahneden alkışlarla ayrıldı.

    ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN

    Antalya Uluslararası Kızkardeşler Derneği Başkanı Gülsevin Eren Güngör, dar gelirli üniversite öğrencilerine destek olmak için kolları sıvadıklarını, stantlardan ve tiyatro oyundan elde edilen gelirin belirlenen öğrencilere burs olarak aktarılacağını söyledi, emeği geçenlere teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow