hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Etnospor Forumu Antalya'da

    Uluslararası Etnospor Forumu Antalyada
    expand

    Uluslararası Etnospor Forumu Antalya'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - DÜNYA Etnospor Konfederasyonu tarafından 'Geleneksel Sporların İhyası' temasıyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Etnospor Forumu, 22- 23 Şubat tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek.

    Bu yıl 3'üncüsü gerçekleşecek Uluslararası Etnospor Forumu 22-23 Şubat'ta Antalya'da yapılacak. Belek'teki bir otelde gerçekleşecek forumda 55 ülkeden bakan, hükümet yetkilileri, federasyon temsilcileri ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 200 katılımcı yer alacak. Başkanlığını Bilal Erdoğan'ın yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun organize ettiği forumda Japonya'dan Kazakistan'a, Fas'tan Brezilya'ya birçok ülke geleneksel sporların ve oyunların geleceği için ortak çalışmalar yapacak.

    FARKLI COĞRAFYALARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ

    Hazırlıkları aylar öncesinden başlayan 3'üncü Uluslararası Etnospor Forumu'nda geleneksel sporların sorunları belirlenerek kişisel ve kurumsal tecrübeler ışığında çözüm önerileri ortaya çıkarılacak. Geleneksel sporlar ve oyunlara dair farklı coğrafyalar arası fikir alışverişini sağlayacak olan forumda yapılacak panel ve oturumlarda geleneksel sporların daha iyi bir konuma taşınması için çalışmalar yapılacak. Uluslararası Etnospor Forumu ile geleneksel spor ve oyunların kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini gerçekleştirmek için fikirler üretilecek.

    İLKİ YİNE TÜRKİYE'DE YAPILMIŞTI

    İlki 2018 yılında Antalya'da gerçekleşen Etnospor Forumu'na 56 farklı ülkeden temsilciler katılarak ortak fikirler üretti. 2. Uluslararası Etnospor Forumu ise Nisan 2019'da Kazakistan'ın Almatı şehrinde geniş bir katılımla düzenlendi. 30 farklı ülkeden 200'ün üzerinde alanında uzman katılımcı ile gerçekleşen forum, Dünya Etnospor Konfederasyonu üyelerinden Kazakistan Etnospor Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Forum bu yıl 22- 23 Şubat tarihleri arasında tekrar Türkiye'de turizm kenti Antalya'da düzenlenecek.

    GELENEKSEL SPORLAR GELECEĞE TAŞINIYOR

    Dünya Etnospor Konfederasyonu yaptığı açıklamada bu yıl 3'üncüsü gerçekleşecek olan forumun dünyada bu alanda yapılan örnek bir çalışma olduğunu vurguladı. Geleneksel sporların ve oyunların yerelden evrensele taşınması noktasında önemli bir organizasyonu gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Dünya Etnospor Konfederasyonu açıklamasında, “Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan geleneksel sporlarımız, öğelerimiz, oyunlarımız, modern dünyanın değişim çarkları içerisinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Temellerini 2015 yılında attığımız Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak, yerelden evrensele değerleri yaşama ve yaşatma arzusu ile geleneksel sporların ve oyunların önemine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz" denildi.

    KONFEDERASYONUN HEDEFLERİ

    Geleneksel spor ve oyunların bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşmasına yönelik faaliyetlerde bulunan Dünya Etnospor Konfederasyonu, 2015 yılında Bişkek'te kuruldu. Geleneksel oyun ve sporlara, bu etkinliklerin muhafazası, icrası ve sürdürülebilirliği adına destek olan kurum, 2017 yılında İstanbul'a taşındı. Konfederasyon, Dünya genelindeki geleneksel sporları tek bir kurumsal çatı altında toplamak, üye federasyonlar arasında birlik beraberlik tesis etmek, Etnospor anlayışını yaygınlaştırıp olgunlaştırmak için çalışıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow