hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası öğrencilerden coşkulu mezuniyet töreni

    Uluslararası öğrencilerden coşkulu mezuniyet töreni
    expand

    Uluslararası öğrencilerden coşkulu mezuniyet töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) eğitim alan uluslararası öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

    Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Güven, TÖMER olarak öğrencilerle yoğun ve güzel bir yıl geçirdiklerini söyledi. Güven, "Onlar Türkçeyi ve Türkiye'yi çok sevdi. Biz de onları çok sevdik. Mezun olan öğrencilerimizin her birine hayatta başarılar diliyorum" dedi.

    Mezuniyet töreninde dünyanın farklı ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler şiir dinletisi, skeçler, dans gösterileri, koro ve solo şarkılarla yeteneklerini sergiledi. Uluslararası öğrenciler, Türk kültürünü yansıtan gösterileri ve söyledikleri türkülerle izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin fotoğraflarıyla hazırladıkları slayt gösterileri izleyenleri hem hüzünlendirdi hem gülümsetti.

    Türkiye ve Türkçe dostu öğrencilerin çeşitli gösterileriyle renkli görüntülere sahne olan tören sonunda uluslararası öğrenciler diplomalarını alarak hep birlikte kep atıp geleneksel Türkçe oyun havaları eşliğinde oyunlar oynadı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow