hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünal Hülür: Aşı sadece yapılanı değil, yapılmayanı da korur

    Ünal Hülür: Aşı sadece yapılanı değil, yapılmayanı da korur
    expand

    Ünal Hülür: Aşı sadece yapılanı değil, yapılmayanı da korur

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, aşılanmanın birçok hastalığın önlenmesinde önemli olduğunu belirterek, “Aşılamanın amacı hastalığı ve hastalıktan dolayı oluşabilecek ölüm ve engellilik durumunu önlemektir. Aşı sadece kişiyi korumakla kalmaz, aşı yapılmayan veya yapılamayan kişileri de korur. Bu nedenle aşı yaptıracağım" dedi.
    İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya'daki koronavirüsle mücadele çalışmalarının detaylarını Demirören Haber Ajansı'na (DHA) anlattı. Ünal Hülür, hem sahada, hem merkezde 837 sağlık personeliyle 403 filyasyon ekibinin görev yaptığını açıkladı. Covid-19 salgınının başladığı tarihten itibaren filyasyon ekibinin yoğun çalıştığını aktaran Hülür, şu ana kadar toplam 234 bin 504 filyasyon sayısına ulaştıklarını söyledi. Filyasyon ekiplerinin vatandaşın evine giderek koronavirüs hakkında bilgilendirmede bulunduğunu, maske, mesafe, hijyen ve sokak yasağı kurallarına uymalarını, komşuya gitmemelerini, komşuları davet etmemeleri konusunda uyardığını aktaran Ünal Hülür, filyasyon ekiplerinin toplumu bilinçlendirmede son derece önemli adımlar attığını vurguladı.
    İLAÇ KULLANMAK İSTEMEYEN VE TESTİ REDDEDEN KİŞİLER
    Filyasyon ekiplerinin vatandaşlara farkındalık oluşturduğunu belirten Ünal Hülür, “Vatandaşların büyük oranda bu kurallara uyduğunu gördük. Filyasyon ekiplerimiz Covid testi pozitif ya da temaslı olan karantinadaki hastalarımızı bir bir evlerinde ziyaret ederek muayenesi, pozitif ve temaslı hastalarımıza covid testi, ilaç dağıtımı, izlem, bilgilendirme gibi tüm hizmetleri hastalarımızın kapılarına kadar götürmektedir. Görev başındaki ekiplerimizin yaşadığı sorunlar arasında ilacı ve testi reddetme, temaslı kişileri saklama gibi münferit olaylar karşımıza çıkıyor" dedi.
    SON BİR AYDA GELEN ÇAĞRI SAYISI 50 BİN
    Antalya İl Sağlık Müdürlüğü teknik altyapı donanımıyla arayan ve aranan olmak üzere iki çağrı merkezi olduğunu anlatan Ünal Hülür, ekiplerin 7 gün 24 saat özveriyle hizmet vermeye devam ettiğini aktardı. Hülür, “Son bir ayda aranan çağrı merkezimize gelen toplam çağrı sayısı 50 bindir. Son bir ayda arayan çağrı merkez ekiplerimiz ise 106 bin 978 arama yaptı. Arayan çağrı merkez ekiplerimiz PCR testi pozitif ve temaslı hastalarımızı Sağlık Bakanlığı iletişim hattı üzerinden 2'nci, 4'üncü, 6'ncı ve 8'inci gün olmak üzere bir hastayı toplamda 4 kez arayarak hal ve hatrını soruyor. İhtiyaçlarını, şikayetlerini, ilaç kullanımını, aile hekimleri ile iletişimlerini öğrenip sorun varsa çözümler buluyoruz. Ayrıca ev içi korunma yöntemleri sosyal mesafe, maske kullanımı, el yıkama, odalarını sık sık havalandırmaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Danışma hattımız yenilenmiş olup tek numara 238 34 68 üzerinden daha kolay ulaşılabilir çoklu hat ile hizmet vermeye devam etmektedir" diye konuştu.
    'AŞI YAPTIRACAĞIM'
    Koronavirüs aşıları hakkında açıklamada bulunan Ünal Hülür, aşıların pek çok hastalığın önlenmesinde en etkili yöntem olduğunu söyledi. Hülür, “Aşılar hastalığı geçirmeden o hastalığa karşı bağışıklamayı sağlar. Aşılamanın amacı hastalığı ve hastalıktan dolayı oluşabilecek ölüm ve engellilik durumunu önlemektir. Aşı sadece kişiyi korumakla kalmaz, aşı yapılmayan veya yapılamayan kişileri de korur. Bu nedenle aşı yaptıracağım. Sağlık çalışanlarından başlamak üzere risk gruplarına ayırarak tüm toplumumuzda aşılama süreci Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılacaktır" dedi.
    UYARILARI DİKKATE ALIN
    Koronavirüsle mücadelenin hala devam ettiğini vurgulayan Ünal Hülür, “Maske, mesafe, temizlik tedbirleri ve aşı, sağlığımızın ve sosyal hayatımızın en büyük güvencesidir. Bu nedenle aynı ciddiyetle maske, mesafe ve sokağa çıkma ile ilgili yasaklara uyulması, toplu bir araya gelinmemesi, ziyarete gitmek, misafir davet etmek gibi durumların oluşmaması, evlerde veya otellerde toplu yılbaşı kutlamalarının yapılmaması çok önemli" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow