hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite- sanayi işbirliği programına AÜ'den 2 proje

    Üniversite- sanayi işbirliği programına AÜden 2 proje
    expand

    Üniversite- sanayi işbirliği programına AÜ'den 2 proje

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi'nin iki projesi, üniversite- sanayi işbirliği ile sanayiye yönelik doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan TÜBİTAK 2244- Sanayi Doktora Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
    Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite- sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi, üniversite/araştırma altyapısı ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacı ile TÜBİTAK BİDEB tarafından, 2244 Sanayi Doktora Programı çağrısı hazırlanmıştır. Bu destek program ile doktora öğrencilerine burs, özel sektör kuruluş/kuruluşlarına doktoralı araştırmacı istihdam desteği sağlanmaktadır.
    İşbirliği süreçlerini AKDENİZ TTO'nun yürüttüğü ve yönetici kuruluş olarak Akdeniz Üniversitesi'nin yer aldığı, Antalya OSB bölgesinde faaliyet gösteren Ar-Ge Merkezi Cantek Soğutma firması ve Antalya Teknokent firması Bilkav Eğitim Danışmanlık A.Ş. destek almaya hak kazandı.
    Destek almaya hak kazanan projeler kapsamında Ziraat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği ihtisas alanlarında toplamda 13 doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi ve sürdürülebilir üniversite-sanayi işbirliğinin tesis edilmesi sağlanacak.
    Projelerin sanayiye yönelik bölgedeki üniversite sanayi işbirliğinin ve nitelikli insan kaynağı gelişiminin ivmelenmesine katkı sağlayacağını belirten Akdeniz TTO Merkez Müdürü Doç. Dr. Olgun Kitapcı, “Proje Yöneticisi Prof.Dr. Erol Gürpınar ve akademik danışmanlar Prof.Dr. Şule Orman, Prof.Dr. Beykan Çizel, Prof.Dr. Melih Günay, Dr. Öğretim Üyesi Murat Ak ve Öğr. Gör. Dr. Yalçın Albayrak hocalarımızı ve firmalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Üniversite- sanayi işbirliği, doktoralı insan kaynağının bölgede kelebek etkisi yaratmasını temenni ederiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow