hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversiteli dağcılar Kızlar Sivrisi'ne tırmandı

    Üniversiteli dağcılar Kızlar Sivrisine tırmandı
    expand

    Üniversiteli dağcılar Kızlar Sivrisi'ne tırmandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Dağcılık Topluluğu tarafından geleneksel olarak düzenlenen üniversiteler arası Kızlar Sivrisi Kış Tırmanışı Şenliği'nin bu yıl 27'ncisi gerçekleştirildi.

    Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dağcılık Topluluğu tarafından geleneksel olarak düzenlenen üniversiteler arası Kızlar Sivrisi Kış Tırmanışı'nın bu yıl 27'ncisi düzenlendi. 25-27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen tırmanışa Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Topluluğu üyelerinin yanı sıra, Türkiye'nin farklı bölgelerinden üniversite öğrencileri katıldı. Elmalı ilçesinde bulunan 307 metre yüksekliğindeki Beydağları'nın en yüksek noktası Kızlar Sivrisi'ne tırmanmak üzere 25 Şubat'ta yola çıkan dağcılar, zirve denemesi yaparak 27 Şubat'ta tırmanışı tamamladı.

    UZUN YILLAR SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ

    Uzun soluklu düzenlenen bu etkinliği pandemi şartlarına rağmen bu yıl da düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirten Dağcılık Topluluğu Başkanı Benyamin Ansari, “Ülkemizin farklı bölgelerinden ve üniversitelerinden şenliğimize katılım gösteren tüm dağcı arkadaşlarımıza ve bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu organizasyonda büyük emeği geçen tüm AKÜDAK ailesine, kurucu hocalarımız ve tüm eğitmenlerimize de teşekkür ederiz. Dağcılığa gönül vermiş insanlarla, dağcılık felsefesini ve disiplinini paylaştığımız şenliğimizi, daha uzun yıllar sürdürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow