hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üreten Eller Pazarı'na ilgi büyüyor

    Üreten Eller Pazarına ilgi büyüyor
    expand

    Üreten Eller Pazarı'na ilgi büyüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin, kadın emeğinin maddi karşılığını bulması ve kadınların yaşamlarını iyileştirilmesine yönelik çalışmalarından biri olan 'Üreten Eller Pazarı' başarıyla sürüyor.

    Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin, kadınların ve üyeleri kadınlardan oluşan kooperatiflerin ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlayan 'Üreten Eller Pazarı' her hafta Cuma günü Şirinyalı Kapalı Pazar Yeri'nde açılıyor. Pazar, Ağustos ayında ilk kez açılmıştı.

    Pandemi koşullarında tekrar düzenlenen, sosyal mesafe ve hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun açılan 'Üreten Eller Pazarı'nda, el emeği ürünlerini doğrudan Antalyalılara sunan Meliha Devecioğlu, "10 yıldır, Elizi Pazarı'nda örüyor, dikiyor ve satıyordum. Muratpaşa Belediye'mizin bize yapmış olduğu bu güzel organizasyondan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Devamını bekliyoruz. Çok memnunuz" dedi. Antalyalıları, her Cuma günü Şirinyalı Pazarı'nda kurulan Üreten Eller Pazarı'na davet eden Başak Bilgin ise "Yaklaşık 4 haftadır buradayım. Üretiyoruz, kendi el emeğimiz ürünler. Cuma günleri buradayız. Güzel bir ortam güzel bir proje mutluyuz memnunuz devamını da istiyoruz" diye konuştu.

    YETENEKLERİMİ FARKETTİM

    Emekli olduktan sonra ahşap işleri ile ilgilenen eşinden esinlendiğini belirten emekli öğretmen Nilüfer Dumanlı şöyle konuştu:

    "Bende değişik şeyler yapmak istedim kursuna gittim. Belediyenin kursları çok işimize yaradı. Şu anda da devam ediyorum. Rölyef ağırlıklı çalıştım ama daha farklı şeylere de yeteneğimin olduğunu fark ettim. Belediye de bize böyle güzel bir ortam hazırladı. Gelip işlerimizi burada pazarlamaya çalışıyoruz. Hem kendimiz sosyalleşiyoruz, hem de daha hevesle yapıyoruz. Evdeyken bu kadar hevesli olmuyor insan. Ürettiklerimizi sergilediğimiz zaman daha bir hevesle yapıyoruz. Hoşumuza gidiyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow