hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uysal: Başköşede yerimizi alırız

    Uysal: Başköşede yerimizi alırız
    expand

    Uysal: Başköşede yerimizi alırız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 1. Uluslararası Yörük Sempozyumu'nda “Milli kültürümüzü detaylarıyla ve değerleriyle anlayarak geleceğe uyarlarsak, yeni kuşaklarımıza öğretirsek, kamu yönetimine uygularsak, dünya çapında güçlü bir halk, güçlü bir millet ve kültür olarak başköşede yerimizi alırız" dedi.

    Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Yörük Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM) işbirliği ve Antalya Valiliği'nin destekleriyle düzenlenen 1. Uluslararası Yörük Sempozyumu'nda bilimsel oturumlar, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Cumartesi gün boyu devam eden oturumlarda her bir toplantıya Yörüklerin yurdu dağların adı verildi.

    Yörük kültürünün tüm yönlerinin bilimsel olarak ele alındığı oturumlarda Akdeniz, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Yeditepe, Mersin, Bayburt, Uludağ, Aksaray, Süleyman Demirel, Muğla Sıtkı Koçman üniversiteleriyle birlikte Tataristan Bilimler Akademisi, Macar Bilimler Akademisi, Kırgız Devlet Teknik Üniversitesi, Özbekistan Bilimler Akademisi'nden akademisyenler konuşmacı olarak yer aldı.

    Gün boyu gerçekleşen sunumları ilgiyle takip eden Başkan Ümit Uysal da YÖRKAM müdürleri oturumunun açılışında kısa bir değerlendirmede bulundu. Başkan Uysal, Muratpaşa'da hayata geçirdikleri belediyeciliğin düşünsel ve pratik izlerinin Yörük kültüründe bulunabileceğini söyledi. Muratpaşa Belediyesi'nin kendisine has, tescilli ve patentine sahip olduğu 7 projesi bulunduğunu kaydeden Başkan Uysal, “İnovatif, sorunlara çözüm bulan bir belediyeyiz. Bu bir Yörük davranışıdır" dedi.

    MİLLİ KÜLTÜR VURGUSU

    Başkan Uysal, “Yörük rekabetçidir, Yörük diplomatiktir, Yörük çok zekidir. Yörük kabullenmez. Muratpaşa Belediyesi de en icatçı belediyelerden biridir. Çevreci Komşu Kart projemizle 32 bin aile evlerinde ortaya çıkan nitelikli atıkları atmayıp biriktirdikleri için para kazanıyor. Milli kültürümüzü detaylarıyla ve değerleriyle anlayarak geleceğe uyarlarsak, yeni kuşaklarımıza öğretirsek, kamu yönetimine uygularsak dünya çapında güçlü bir halk, güçlü bir millet ve kültür olarak başköşede yerimizi alırız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow