hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali: Çiftçiye 66.2 milyon TL ödendi

    Vali: Çiftçiye 66.2 milyon TL ödendi
    expand

    Vali: Çiftçiye 66.2 milyon TL ödendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - VALİ Münir Karaloğlu, Antalya'da 24 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında özellikle batı ilçelerinde etkili olan hortum, fırtına ve dolu felaketiyle ilgili çiftçilere, Cumhurbaşkanlığı tarafından toplam 66 milyon 236 bin TL ödeme yapıldığını duyurdu.

    Antalya'da 24 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında özellikle Antalya'nın örtüaltı üretiminin merkezi konumundaki Kaş ile Serik arasındaki toplam 8 ilçede yaşanan hortum, fırtına ve dolu olayları sonrasında birçok çiftçinin ürünü hasar görmüş, iki can kaybı yaşanmış, doğal afetler konut ve işyerlerini de etkilemişti.

    Vali Münir Karaloğlu, “24 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında meydana gelen hortum, fırtına ve dolu felaketinden dolayı canlarımızı kaybettik. Konut, iş yeri, sera ve bahçelerde hasarlar oluştu. Yitirdiğimiz canlara tekraren Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Yaptığımız hasar tespit çalışmaları sonucu vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına Cumhurbaşkanlığımızca sera, bahçe, konut ve iş yerleri için 21 milyon TL, TARSİM tarafından sera ve bahçe zararlarına karşı 45 milyon 236 bin 535 TL olmak üzere, toplam 66 milyon 236 bin 535 TL yardım yapılmıştır. Rabbim şehrimizi, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow