hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Karaloğlu: Lütfen evinizde kalın

    Vali Karaloğlu: Lütfen evinizde kalın
    expand

    Vali Karaloğlu: Lütfen evinizde kalın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, tüm Antalyalılara zaruri bir iş yoksa evlerinde kalma çağrısında bulunarak, 65 yaş üstü yalnız yaşayan ve kronik hastalığı bulunanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerinin hazır olduğunu açıkladı. Karaloğlu, acikkapi.gov.tr üzerinden de birçok işin dijital platform üzerinden takip edilebileceğini söyledi.

    Vali Münir Karaloğlu, koronavirüs nedeniyle yeni bir çağrıda daha bulundu. “Sevgili Antalyalılar, sevgili hemşehrilerimiz" diyerek Antalyalılara seslenen Vali Karaloğlu, “Bildiğiniz gibi bütün dünyanın mücadele ettiği yeni tip koronvirüsle ilgili ülkemizde ve Antalya'mızda da ciddi bir mücadele devam etmekte. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yayınladığı genelgeler, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı'mızın genelgeleri ve Sağlık Bakanlığı'nda oluşturulan Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini harfiyen uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz" dedi.

    Sadece devlet olarak alınan tedbirlerin yetmeyeceğine dikkati çeken Vali Karaloğlu, vatandaşlardan da devletin aldığı tedbirlere destek ve yardımcı olmaları gerektiğini söyledi. Günlerdir 'Evde Kal Antalya, Evde Kal Türkiye' diye çağrı yaptıklarını belirten Karaloğlu, “Eğer zaruri işiniz yoksa lütfen evinizde kalın. E-devlet ve acikkapı.gov.tr üzerinden artık evinizden çıkmadan birçok işinizi dijital platformlar üzerinden de takip edebilirsiniz" diye konuştu.

    65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarıyla ilgili bazı kısıtlamalar getirildiğini hatırlatan Karaloğlu, “Bu tamamen en büyük risk grubunu oluşturan vatandaşlarımızı koruma gayesiyle alınmış bir karardır. Ama devletimiz 81 ilde ve Antalya'mızda Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturarak, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar dolayısıyla evinde yalnız yaşayan ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere ekiplerimiz hazır. Bu ekipler vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor ve karşılamaya devam edecek" dedi.

    Vali Karaloğlu, çağrısında Antalyalılara şöyle seslendi:

    “Sevgili Antalyalılar daha az hareket, daha az temas, daha çok hijyenle inşallah biz bu problemin üzerinden geliriz. Biz millet olarak geçmişte birçok badireyi dayanışma ve yardımlaşarak aştığımız gibi bu virüsü de Allah'ın izniyle yeneceğiz. Evde kal Antalya, sağlıkla kal Antalya."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow