hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Karaloğlu, orman yangınlarına karşı uyardı

    Vali Karaloğlu, orman yangınlarına karşı uyardı
    expand

    Vali Karaloğlu, orman yangınlarına karşı uyardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ORMAN yangını sayısı ve zarar gören orman alanı açısından yurt genelinde ön sıralarda yer alan Antalya'da, orman yangınlarına karşı tedbirler masaya yatırıldı.

    Türkiye genelinde orman yangınlarına karşı birinci derece hassas bölge olan Antalya'da, kamu kurumlarının yöneticileri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Döşemealtı ilçesi Nebiler Mahallesi'ndeki Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi'nde yapılan 'Orman Yangını ile Mücadele Komisyonu' toplantısında bir araya geldi.

    Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, Antalya'da 1 Haziran- 31 Ekim tarihleri arasının, orman yangınları açısından en riskli zaman dilimini oluşturduğunu söyledi. Alınması gereken tedbirlerle kamu kurum ve kuruluşlarının koordinasyonu nedeniyle toplandıklarını belirten Karaloğlu, önemli olanın yangının çıkmaması olduğuna dikkati çekti. Yangın çıktıktan sonra ciddi kayıpların yaşandığını dile getiren Karaloğlu, “Önemli olan önleyici tedbirlerdir. Orman yangınlarına vesile olacak durumlardan uzak durmaktır. Özellikle tarımsal alanlarda anız yakılması, sera atıklarının yakılması, ormanlık alanda ateş yakılması gibi konularda toplumun duyarlı olması lazım" dedi.

    ANTALYA'NIN YÜZDE 56'SI ORMANLARLA KAPLI

    Ormanın milletin ortak değeri olduğunu vurgulayan Münir Karaloğlu, ormanları korumanın herkesin görevi olduğuna dikkati çekti. Antalya'nın orman yangınları açısından en riskli iller arasında yer aldığını belirten Karaoğlu, “İlimizin yüzde 56'sı ormanlarla kaplı. Havada sıcaklığın arttığı, nemin azaldığı dönemde çok ciddi bir risk ortaya çıkıyor. Bir cam parçası bile ormanın yanmasına vesile olabilir. Bu dönemlerde daha dikkatli olmamız lazım" dedi.

    Karaloğlu'nun konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıda Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici sunum yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow