hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Karaloğlu'dan 29 Ekim mesajı

    Vali Karaloğludan 29 Ekim mesajı
    expand

    Vali Karaloğlu'dan 29 Ekim mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

    Vali Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

    "Milletimiz 96 yıl önce, yedi düvele karşı sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesini, 30 Ağustos 1922'de büyük bir zaferle taçlandırmış, ardından da bu topraklardaki son şaheserimiz olan Cumhuriyetimizi kurmuştur. Aziz milletimizin zafer takı olan bu eserin zemini cennet yurdumuzdur. Harcı, yapısı insanımızdır. Çatısı ay yıldızlı al bayrağımız, ruhu da milletimizin iradesidir. Bu eser 96 yıldır dimdik ayaktadır ve inşallah, ilelebet payidar olacaktır."

    "Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimiz, kurulduğu günden bu yana, birçok millete umut olmuş, yuva olmuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti felsefesiyle, yaşam biçimiyle, sevgi, hoşgörü ve barışın temsilidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak üzere, bizlere emanet etmişler, miras bırakmışlardır. Birinci vazifemiz budur."

    "Bugün millet olarak, bu vazife şuuruyla, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Ecdadımızın elde ettiği büyük başarıyı, büyük bir onur ve şeref duyarak yâd ediyoruz. Ecdadımıza layık olmak ve emanetine sahip çıkabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışacağız. Çünkü, tarih boyunca olduğu gibi, bir asır evvel olduğu gibi bugün de bu cennet yurdumuzda gözü olanlar var. Bu milleti buradan söküp atmak isteyenler, ileri doğru attığımız her adımı geriletmeye, akamete uğratmaya çabalayanlar var."

    "Hamdolsun, tüm bu olumsuz gayretlerin farkında olan milletimiz, her saldırıyı, hamleyi boşa çıkaran güçlü bir devletimiz var. Tarihimizden aldığımız ilham ve güçle, yeni destanlar yazmaya deva ediyoruz. Milletimiz, ordumuz, devletimiz el ele, sahada ve masada yeni zaferler kazanıyor, ay yıldızlı al bayrağımız daha da güçlü dalgalanıyor. İnanıyorum ki gölgesinde kardeşçe yaşamaktan, kenetlenmekten vazgeçmediğimiz müddetçe, tefrikaya düşmediğimiz sürece, hep daha güçlü dalgalanacak."

    "Bizler Türk Cumhuriyetinin evlatları olarak, bayrağımıza rüzgâr olmaya, bir ve beraber istiklalimizi, Cumhuriyetimizi korumaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz. Çağın gerekliliklerini yerine getireceğiz.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde belirlediğimiz 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, bir ve beraber çalışacağız. Üreteceğiz, kalkınacağız ve inşallah, 'yerli ve milli' eksende, genç nesillerimize daha güçlü ve daha büyük bir miras bırakacağız."

    "Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümü kutlamalarının, öncelikle milli ve manevi bütünleşmemize, kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenerek milletçe kenetlenmemize vesile olasını diliyorum. Bşta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dünden bugüne bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bugün ülkemizin ve Milletimiz var olsun. Devletimiz payidar olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow