hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Vali yardımcısıyım' diye dolandırıyorlardı

    Vali yardımcısıyım diye dolandırıyorlardı
    expand

    'Vali yardımcısıyım' diye dolandırıyorlardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da kendilerini vali yardımcısı ve belediye başkan yardımcısı olarak tanıtıp yardım toplama bahanesi ile dolandırıcılık yapan 2 kişi yakalandı. Şüphelilerden E.G. tutuklandı.

    Manavgat'ta 20 Şubat günü bir bankanın görevlilerinin, dolandırıcılık olayı sonrası hesaba yatırrılan parayı çekmeye çalışan bir kişi olduğu ihbarı üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri para çekmek için sıra bekleyen H.Ç.'yi gözaltına aldı. Yapılan araştırmada, Ankara'da ikamet eden Ö.T.'yi telefonla arayarak, kendisini Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtan şüphelinin, yardım toplamak bahanesiyle H.Ç. adına açılmış banka hesabına 5 bin TL yatırılmasını sağladığı belirlendi.

    Şüpheli H.Ç. ifadesinde, hesap numarasının kendisine ait olduğunu, yaklaşık 1 ay önce hesap numarasını, IBAN numarasını, banka kartını ve banka kart şifresini F. olarak bildiği kişiye verdiğini, hesabına yatan paranın kendisine ait olmadığını, hesaba yatan her havale karşılığında F.'den 150-200 TL aldığını ileri sürdü.

    Polis, H.Ç.'nin ifadesi üzerine kimliğini belirlediği şüpheliyi, aynı gün Manavgat Irmağı kenarında yakaladı. F. adını kullanan şüphelinin gerçek adının E.G. olduğu belirlendi. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramada çok sayıda banka dekontu ile 10 adet banka kartı ele geçirildi. E.G. ifadesinde, başka kişilerden temin ettiği IBAN numarasını ve banka kartını kullandığı süre içerisinde hesaba yatan para karşılığında kart sahiplerine paranın yüzde 10'unu verdiğini kaydetti. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen E.G., tutuklandı.

    Şüphelilerin Ankara, Isparta ve Adana'da kendilerini vali yardımcısı ve belediye başkanı yardımcısı olarak tanıtıp yardım toplama bahanesiyle özellikle işadamlarını telefonla arayarak dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow