hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı: Cumhuriyet, bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesinin en güzel neticesidir

    Vali Yazıcı: Cumhuriyet, bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesinin en güzel neticesidir
    expand

    Vali Yazıcı: Cumhuriyet, bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesinin en güzel neticesidir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, büyük fedakârlık ve mücadele ile kurulan Cumhuriyetin 97 yaşında olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.
    Mesajında Cumhuriyet'in 97'nci yıl dönümünü kutluyor olmanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Cumhuriyetimiz; savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesinin en güzel neticesidir. Büyük fedakârlık ve mücadele ile kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün tam bağımsız büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
    Vali Yazıcı, Cumhuriyetimizin ilanından bu yana, 97 yılda, eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barışın güvencesi olan, ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline geldik. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz" diye konuştu.
    CUMHURİYETİMİZİ KORUMAK VE İLELEBET YAŞATMAK EN BİRİNCİ VAZİFEMİZ
    Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmanın en birinci vazife olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Bu misyonla geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz, sonsuza kadar yanacak olan Cumhuriyet meşalesini aynı inanç ve şuurla nesilden nesile taşıyacaklardır. Milletimiz, demokrasi tarihine geçen, 15 Temmuz hain darbe girişimindeki destansı mücadelesiyle, Cumhuriyetimizin demokratik niteliğini perçinlemiştir. Aynı kararlılık ve duruşla Afrin'de, Cerablus'ta, El Bab'ta, Mavi Vatan'da, istiklal ve istikbalimiz için kutlu mücadelemiz devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi, bugün de iç ve dış mihraklara karşı gereken cevabı her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir. Ay yıldızlı al bayrağımız, gölgesinde kardeşçe ve kenetlenerek yaşadığımız sürece hep daha güçlü dalgalanacaktır" ifadelerini kullandı.
    Vali Yazıcı mesajının sonunda şöyle dedi:
    "Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatanı bize vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliği için toprağa düşen şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow