hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı: Şehitlik ve gazilik en yüksek onur, en büyük şereftir

    Vali Yazıcı: Şehitlik ve gazilik en yüksek onur, en büyük şereftir
    expand

    Vali Yazıcı: Şehitlik ve gazilik en yüksek onur, en büyük şereftir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı ile eşi Hanife Yazıcı, Antalya Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilen İftar Yemeği programına katıldı. İftarda şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelen Vali Yazıcı "Şehitlik ve gazilik bir insana nasip olacak en yüksek onur ve en büyük şereftir" dedi.

    Antalya Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına Vali Ersin Yazıcı eşi Hanife Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kurum müdürleri, gaziler, gazi aileleri ve şehit yakınları katıldı.

    'VATAN İÇİN ANADAN YARDAN SERDEN GEÇİYORLAR'

    Gazi ve şehit ailelerine davetlerini kırmayıp geldikleri için teşekkür eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Şehitlik ve gazilik bir insana nasip olacak en yüksek onur en büyük şereftir. Vatanı milleti ve bayrağı için; anadan, yardan, serden geçenlerin iman ve cesaretle yazdığı muhteşem bir destandır. Bu destan öyle yüzyıllar öncesinden kalma bir efsane değildir. Güvenlik güçlerimiz milletin selameti, devletin bekası için vatanın dört bir yanında nöbet tutuyor, gerektiğinde şehit düşüyor, gazi oluyor. Sizlerle bir arada olmak benim için büyük bir onur ve şereftir. Allah gelmiş, geçmiş tüm şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın. Gazilerimize hayırlı ömürler versin. Çocuklarınızı size, sizi de çocuklarınıza bağışlasın" dedi.

    'ANTALYA VALİSİ HER ZAMAN YANINIZDADIR VE HİZMETKARINIZDIR'

    Devlet ve Antalya Valiliği olarak şehit ve gazi ailelerinin daima yanlarında olduklarını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, Türkiye'nin güçlü ve büyük olmak zorunda olduğunu, bölücü, nifak ve şer tohumları ekmeye çalışanlara hiçbir zaman izin vermediğini ve vermeyeceğini söyledi. Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;

    "Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu vatan şehit ve gazilerimizin emanetidir. Bu ülkenin tapusu kanla imzalandı. Devletimiz her türlü terör oluşumuyla kararlılıkla mücadeleye devam edecek ve terör örgütlerinin defterini dürecektir. Bunun en büyük teminatı kahraman milletimiz ve kahraman ordumuzdur. Bunun en büyük teminatı kumaşı bayrağımızla, sancağımızla aynı kumaştan dokunan şehit ve gazilerimizdir. Sizlersiniz bizleriz. Devletimiz daima yanınızdadır. Antalya Valiliği her zaman yanınızdadır. Antalya Valisi her zaman yanınızdadır ve hizmetkarınızdır. Bu büyük millet her zaman yanınızdadır ve size minnettardır. Allah bu fakire de şehit olmayı nasip etsin."

    İl Müftülüğü Musiki Korosu konseri ile başlayan iftar programında Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, masaları gezerek şehit, gazi aileleri ve çocuklarıyla sohbet etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow