hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı, tarihi yağlı güreşleriyle ünlü Elmalı'da

    Vali Yazıcı, tarihi yağlı güreşleriyle ünlü Elmalıda
    expand

    Vali Yazıcı, tarihi yağlı güreşleriyle ünlü Elmalı'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA (DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, ilçelerdeki çalışmaları ve sorunları yerinde inceleyebilmek için Elmalı'yı ziyaret etti. Yazıcı, Türk'ün ilk er meydanı olan Tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne de ev sahipliği yapan ilçe hakkında yöneticilerinden bilgi aldı.

    Pandemi sürecine rağmen ilçelerdeki çalışmaları ve sorunları yerinde inceleyebilmek için ilçe ziyaretlerine devam eden Vali Ersin Yazıcı, tarihi Elmalı ilçesini ziyaret etti. İlçe ziyaretine Kaymakam Harun Kazez'i ziyaret ederek başlayan Yazıcı, daha sonra kurum müdürleriyle toplantıya katıldı. ilçesinin eğitim alt yapısı, ekonomisi, sosyo - kültürel yapısı ve pandemi sürecinde alınan tedbirler hakkında bilgi aldı. Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Taş'ı ve Belediye Başkanı Halil Öztürk'ü makamlarında ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın çeşitli semtlerinde 16 adet şubesi bulunan, süt ve süt ürünleri, meyve yıkama ve paketleme üzerine faaliyet yürüten 'Elmisko Kooperatifi'ne de ziyaret gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Salih Kurubaş'tan süt, süt ürünleri, üretim kapasitesi ve kooperatif hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, kooperatifin bölge ekonomisine katkı sunmada önemli bir faktör olduğunu belirtti.

    İŞÇİ ÇAVUŞU ŞERİFE TEYZE

    Elmisko Kooperatifi'nin soğuk hava deposunu da ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, depoda çalışan işçilerle sohbet etti. 78 yaşındaki işçilerin çavuşu olduğu öğrenilen Şerife Aytar ile özellikle ilgilenen Vali Yazıcı, “Şerife Teyzemiz bu yaşta çalışma aşkıyla göz dolduruyor. Kaldı ki pandemi sürecinde çalışmasının engellenmemesi için de bizden yardım istiyor. Enerjisi ve çalışma azmiyle pek çok gencimize taş çıkartacak olan Şerife Teyzemizi kutluyorum. Ne yüce gönüllülük. Şerife Teyzemiz tüm halkımıza güzel bir örnek. Kendisine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.

    BÖLGE ÇİFTÇİLERİNİ ZİYARET

    Ekim ayının girmesiyle elmaların da ağaçlardan toplanmaya başlandığı Elmalı ilçesinde, çiftçilik yapan Süleyman Sarıoğlu ve Yasin Sarıoğlu'na ait elma bahçesini de ziyaret eden Vali Yazıcı, bahçede elma topladı. Bahçe sahipleriyle elma yetiştiriciliği hakkında sohbet eden Vali Yazıcı, 'hasadınız bol ve bereketli olsun' temennisinde bulundu.

    ŞEHİT AİLESİ UNUTULMADI

    Vali Yazıcı, 2000 yılında Tokat'ın Turhal ilçesindeki asker ocağında bulunan ve Çerdiğin kırsalında terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Çetin Çakmak'ın ailesini ziyaret etti. Şehide Allah'tan rahmet ve ailesine başsağlığı dileyen Yazıcı, anne ve baba Çakmak ile sohbet edip hatırlarını sordu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow