hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı, THK'nun 97'nci yıldönümünü kutladı

    Vali Yazıcı, THKnun 97nci yıldönümünü kutladı
    expand

    Vali Yazıcı, THK'nun 97'nci yıldönümünü kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Türk Hava Kurumu'nun (THK) 97'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Antalya Şube Başkanı Süleyman Girgin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. THK'nun Türk toplumunda yerinin özel olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, "Ülkemizde havacılık sanayisini kurmak, askeri ve sivil havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla kurulan THK'nun 97'nci yılı kutlu olsun" dedi.

    Kurulduğu günden bu yana ülke çapında havacılığın geliştirilmesi ve gençlerin havacılıkla ilgili eğitim alması için THK'nun önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Vali Yazıcı, ziyarette havacılık faaliyetlerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması adına oluşturulan Genç Kanatlar Topluluğu'na üye Hasibe Aras ve Selim Akbaş ile yakından ilgilendi. Vali Yazıcı, "Böylesine özel bir kuruma gençlerimizin ilgisini görmek mutluluk verici" diye konuştu.

    TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPILACAK

    Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleri başta olmak üzere turizm bölgeleriyle ilgili panoramik turlar düzenlediklerini ve Antalya'nın turizmine katkı sağlamak için yeni projeler ürettiklerinin altını çizen THK Antalya Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Antalya'daki turizme katkı sunma adına çalışmalarımız kendi bölümümüzle ilgili devam ediyor" dedi. Girgin, insansız hava araçları (İHA) ile yanan orman alanlarına tohum atılma projesinin olduğunu belirtti, "Türkiye'de ilk yapılacak bu çalışma için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

    BÖLGEMİZİ GÜZEL GÜNLERE KAVUŞTURACAĞIZ

    Manavgat'ta yanan bölgelerin ağaçlandırılması ile ilgili konuşan Vali Yazıcı, "Maalesef Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınıydı. Allah bir daha göstermesin" dedi. Vali Yazıcı, şunları söyledi;

    "Tabi bu konuda gerek vatandaşımızdan gerek devletimizden birçok yardım geldi. Bizim ülke insanımız yardım sever bir toplum. Yangın başından bu sürece kadar her türlü yardıma birlik beraberlik içinde destek oldular. Yeşillendirme noktasında da tüm kurum ve kuruluşlarımız ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Devletimizde bu konuda birçok çalışma yapıyor. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir birlik ve beraberlik ruhumuz var. Bu bizim için çok sevindirici. Şimdi de yanan bölgeleri ağaçlandırmak için herkes el vermeye çalışıyor. Böyle işler yardımlaşarak hep birlikte yapılınca daha güzel ve hoş oluyor. İnşallah bölgemizi hep birlikte eski güzel günlerine kavuşturacağız."

    Vali Yazıcı, THK Antalya Şube Başkanı Süleyman Girgin ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow