hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı: Vali olmasam müfettiş olurdum

    Vali Yazıcı: Vali olmasam müfettiş olurdum
    expand

    Vali Yazıcı: Vali olmasam müfettiş olurdum

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, önemli olanın sınavlar değil bilgiyi alıp işleyebilmenin olduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, bir öğrencinin sorusu üzerine Sayıştay denetçiliği sınavını da kazandığını belirterek, "Herhâlde Vali olmasam şu anda müfettiş olur denetim yapardım" diye konuştu.

    AHENK projesi kapsamında son ziyaretini Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'a gerçekleştiren Vali Yazıcı'ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan eşlik etti.

    BU ÜLKE SİZİNLE ŞEKİLLENECEK

    AHENK Projesi kapsamında 90 öğrenci ile bir araya gelip sohbet eden Vali Yazıcı, "Sizleri görmek mutluluğuma mutluluk katıyor. Çocuklarla gençlerle vakit geçirmek beni çok keyiflendiriyor" dedi. "Siz hiçbir şey yapmasanız da varlığınız bizim için çok kıymetli bunu asla unutmayın" diyen Vali Yazıcı, şunları söyledi;

    "İlk önce kendinize değer verin. Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi unutmayın. Ülkemizin geleceği sizsiniz. Sizin düşünceleriniz sizin kelimeleriniz ve sizin yaptıklarınızla bu ülke şekillenecek bunu aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden sınavlara değil bilgi almaya odaklanın. Bilgiyi almamışsanız hiçbir önemi yok."

    MÜFETTİŞ OLURDUM

    Her şeyin hayalle başladığını ifade eden Vali Yazıcı, hedeflerine ulaşma noktasında hayal kurup onu istemenin önemli olduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, öğrencilerin "Vali olmasanız hangi mesleği yapmak isterdiniz?" sorusunu üzerine "Ben kaymakamlık sınavını kazandığımda aynı zamanda Sayıştay Denetçiliği sınavını da kazanmıştım. Herhâlde Vali olmasam şu anda müfettiş olur denetim yapardım" diye konuştu.

    Z KUŞAĞI ÇOK BİLİNÇLİ

    Z Kuşağı'nın çok bilinçli olduğunu ve teknolojiyi hem kullanan hem de geliştirmek için çalışan bir nesil olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, "Z Kuşağı bana göre çok avantajlı bir kuşak, özellikle de benim çocukluk dönemime göre benim çocukluğumda biz oyunları, oyuncakları bile kendi imkanlarımızla yapardık. Tabi genel bir yoksulluk vardı. Şimdi imkanlar çok fazla ama Z Kuşağı'na kızdığım bir durum var. Sosyal medyayı çok kafanıza takıyorsunuz. Gelen beğeniler sizi mutlu ya da mutsuz etmeye yetiyor. Başkalarının kurgulayarak çekip koydukları pozlara çok anlam yüklüyorsunuz. Yaşamın bilgisayar ve telefonda geçtiğinin farkındayım. Buna karşı değilim. Çağın gerisinde kalmayacağız ama yaşamımızı sosyal medyadaki insanların beğeni ya da yorumlarına göre yönlendirmeyeceğiz" dedi. Vali Yazıcı öğrencilere okumanın önemini vurguladı.

    ÇOCUKLARA KİTAP

    Vali Yazıcı, AHENK projesinde 3'ncü aşamada olduklarını ve yavaş yavaş ilerlediklerine vurgu yapıp sözlerine şöyle devam etti;

    "Bu seneki hedeflerimizden bir tanesi bütün çocuklarımıza kitap hediye etmek. Birçok Kaymakamlığımız bunu başardı. Bu proje ile meslek liselerimiz öncelikli olmak üzere geride kaldığını düşündüğümüz okullarımıza öncelik veriyoruz. Bu okullarımıza gidip onlara bir ivme kazandırmaya çalışıyoruz. Eğitimde bir sinerji yaratıp Antalya'da eğitimi canlandırmak ve okullarımız arasındaki farkı minimuma çekmek istiyoruz. Projede dinimizin de ilk emri olan okumayı çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda gittiğimiz her okulda çocuklarımızla kitap okuyoruz."

    öğretmenlerle bir araya gelerek AHENK projesinin önemini anlatan Vali Yazıcı, "Ülkemizin büyük hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmamız içinde gençlerimizi iyi eğiterek onları geleceğe hazırlamalıyız. Bu konuda da sizin destek ve yardımlarınızı bekliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow