hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı'dan Yeşilay Haftası mesajı

    Vali Yazıcıdan Yeşilay Haftası mesajı
    expand

    Vali Yazıcı'dan Yeşilay Haftası mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

    Vali Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

    "Günümüzde madde bağımlılığı tüm dünya için ortak bir sorun haline gelmiştir. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerden uzaklaşmamıza ve ülke ekonomisinde büyük kayıplar vermemize neden olmaktadır. Zararları açıkça bilinmesine karşın, yapılan araştırmalar tüm dünyada insanların bu tür zararlı madde kullanımına eğilimlerinin her geçen gün arttığını göstermektedir."

    "Değişen dünyayla birlikte alkol, tütün, madde ve kumar bağımlılığının yanı sıra, genç kuşağı tehdit eden bir yeni tehlike de teknoloji bağımlılığıdır. Bağımlılıklar bireyin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkilemekte ve bu etkiler zincirleme bir şekilde hayatın her alanında farklı sonuçlara neden olmaktadır. Biyolojik, psikolojik, sosyolojik ve kültürel boyutlarda kişisel ve toplumsal yozlaşmaya sebep olan bağımlılık, toplumsal yaşamı tehdit etmektedir."

    "Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek, aile ve toplum huzurunu korumak, çocuklarımıza barış ve saygının hâkim olduğu bir gelecek bırakmak için; tütün, alkol, uyuşturucu başta olmak üzere, tüm bağımlılıklara karşı bilinçli olmak zorundayız. Yeşilay Haftası tüm bağımlıkların hayatın önünde bir engel olduğunu hatırlamamız için iyi bir fırsat. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Hepimiz için madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir dünya diliyor, Yeşilay Haftanızı kutluyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow