hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Validen UMKE ekibine tebrik

    Validen UMKE ekibine tebrik
    expand

    Validen UMKE ekibine tebrik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Elazığ'daki depremzedelere yardım etmek ve arama kurtarma faaliyetleri yürütmek için görevlendirilen UMKE ekibini makamında kabul etti. Karaloğlu UMKE ekibini çalışmalarından dolayı tebrik etti.

    Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem için Antalya'dan 5 kişi ve bir sahra hastanesi görevlendirildi. Mustafa Paşa Mahallesi'nde arama kurtarma faaliyetlerini yürüten ekip, görev süresinin dolmasının ardından Antalya'ya döndü. Vali Münir Karaloğlu, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ve UMKE personelini makamında kabul etti.

    UMKE HER ZAMAN EN HAZIR EKİP

    UMKE personeline yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, “Elinize sağlık arkadaşlar. Rabbim bir daha benzer bir afet yaşatmasın. UMKE her zaman Türkiye'de afet konusunda en hazır ekip. Arama kurtarma ekiplerimizden bile daha hazır bir birim. Van depreminde de öyleydi. Van'da da o kadar olay oldu, hiçbir gün UMKE ekibinden bize bir talep gelmedi" dedi.

    TULUMDA SADECE 4 SAAT UYUYORLARDI

    Van depreminde UMKE personeliyle yaşadığı bir anıyı aktaran Vali Karaloğlu, “Erciş'teki spor salonunu ziyaret ettiğimde UMKE personeline 'Nerede yatıyorsunuz' dedim. Biri gösterdi. Arkada tenteyle bir yeri bölmüşler. Baktım ki içerde tulumda uyuyan arkadaşlar var. 'Onlar dört saat uyuyor. Sonra aynı tulumlarda 4 saat biz uyuyoruz. 24 saat sistemine göre sırayla çalışıyoruz' dediler. Hiçbir istekleri yoktu. Herkes o bilinçle geliyordu. Elazığ depreminde de bir kez daha UMKE'nin bu bilinçte olduğunu görmüş olduk" ifadelerini kullandı.

    'YÜK ALMAYA DEĞİL YÜK OLMAYA GELİYORLAR'

    Afet kültürünün çok önemli olduğunu belirten Karaloğlu “Bu tarz büyük afetlerde bazı kurumlar ilk defa afette çalışan personelini gönderiyor. Onlar da yük almaya değil yük olmaya geliyor. Bütün afetlerde, kurtarma faaliyetlerinde, toplu etkinliklerde, sınır ötesi operasyonlarda UMKE'nin faydalı olduğu, faydalı işler yaptığı hep tespit edildi. UMKE ekibi onun için her zaman Türkiye'nin yüz akı" dedi.

    UMKE ekibine teşekkür edip çalışmalarında başarılar dileyen Vali Münir Karaloğlu'na, UMKE yeleği hediye edildi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow