hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Veliler dikkat: Çocukların sokağa çıkmasının cezası 3 bin 542 TL

    Veliler dikkat: Çocukların sokağa çıkmasının cezası 3 bin 542 TL
    expand

    Veliler dikkat: Çocukların sokağa çıkmasının cezası 3 bin 542 TL

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 20 yaş altı için başlatılan sokağa çıkma yasağından kamu kurumları ve özel sektörle, mevsimlik tarım işçisi olan 18- 20 yaş arasındakiler muaf tutulacak. 18 yaş altındakilerin tamamına ise sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve 15 yaş altıda yasağa uymaya çocuklarla ilgili toplam 3 bin 542 TL'lik ceza, velilerine kesilecek.

    Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Kurul, 20 yaşından küçükler için başlatılan geçici olarak sokağa çıkma yasağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın 'Yaş Sınırlaması İstisnaları' konulu genelgesi çerçevesinde, doğum tarihi 1 Ocak 2000- 1 Ocak 2002 tarihleri arasındaki 18-20 yaş aralığındakiler için yeni kararlar aldı.

    18 YAŞ ÜSTÜ ÇALIŞANLAR MUAF TUTULACAK

    Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar, özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçileri, sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar 18 yaşından küçüklere uygulanmayacak ve sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar, istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimlerde bu belgeleri ibraz etmek zorunda.

    TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA MASKE ZORUNLU

    Kurul, Antalya'da toplu taşıma, personel servisi vb. araçlara maskesiz binilemeyecek. Belediye toplu taşıma araçlarının yolcuları için maskeler belediyelerce sağlanabilecek.

    SEYAHAT İZİN BELGESİ KİMLERE VERİLECEK

    Kurul, il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb. dahil) yapılacak tüm giriş/çıkışların 3 Nisan 2020 Cuma saat 24.00'den itibaren 15 gün süreyle geçici olarak durdurulmasıyla ilgili ilave tedbir kararları da aldı.

    Seyahat İzin Belgesi, sadece tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporuyla sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının yada kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan, ölüm nedeni Covid-19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan en fazla 4 kişi, bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen, 5 gün içinde geldiği yolcu bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başka belge, bilgi ile ibraz edenler, askerlik hizmeti biten yakınını bulunduğu ilden özel aracıyla getirmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeyle davet yazı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilenler, yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolan kişiler, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlara, Seyahat İzin Kurulları'nca seyahat izin belgesi verilecek.

    15 YAŞ ALTININ CEZASI VELİLERE KESİLECEK

    İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL, Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince 392 TL, idari para cezası olmak üzere toplamda 3 bin 542 TL para cezası uygulanacak. Ayrıca TCK kapsamında da 'alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır' hükmü uyarınca adli makamlara sevk edilecek. İşyerleri için de kapatma ve ruhsat iptali işlemleri uygulanacak. 15 yaşın altındaki çocukların alınan kararlara uymaması halinde, toplam 3 bin 542 TL'lik ceza çocuğun velisine uygulanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow