hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi Dairesi Başkanı Uzun'dan ATB'ye ziyaret

    Vergi Dairesi Başkanı Uzundan ATBye ziyaret
    expand

    Vergi Dairesi Başkanı Uzun'dan ATB'ye ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, Gelir İdaresi Grup Müdürü Emre Gök ve kurum müdürleriyle 31. Vergi Haftası nedeniyle Antalya Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret etti. Uzun ve beraberindeki heyeti, ATB Başkanı Ali Çandır, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Simav ve Cüneyt Doğan ağırladı.
    Borsa Başkanı Çandır, 31. Vergi Haftası’nı kutlarken, Vergi Dairesi Başkanı Uzun’a ziyareti nedeniyle teşekkür etti. Antalya’nın tarımda üreten bir kent olduğunu belirten Çandır, “Antalya’mız aynı zamanda sorumluluklarını yerine getiren, borcuna sadık bir kenttir" dedi. Vergi sisteminin daha adil olabilmesi için tabana yayılması gerektiğini söyleyen Çandır, bu yönde çalışmalar yapılmasını beklediklerini kaydetti. Çandır, kayıtlı ekonominin önemini vurgularken, bunun vergi geliri açısından da önemine dikkat çekti.
    'AMACIMIZ VERGİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK'
    Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, vergi hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Uzun, verginin vatandaşlık görevi olduğunu belirtirken, “Devletimiz kazanılmayan paranın vergisini istemez" dedi. Vergisini zamanında ödeyen mükellefin kazançlı olduğunu söyleyen Uzun, elektronik ortama geçilmesiyle iş ve işlemlerin daha kolaylaştığını, hızlandığını ve mükellefin bundan yararlandığını vurguladı. Uzun, bu yılki Vergi Haftası’nda da vergi bilincini oluşturmak için bir dizi ziyaret ve etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Amacımız vergi bilincini oluşturmak, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesini sağlamak" dedi.
    Bütçe gelirlerinin büyük bölümünü vergilerin oluşturduğunu belirten Uzun, girişimciliğin önünü açacak, daha şeffaf bir vergi sistemi üzerinde çalışıldığını vurguladı. Uzun, “Borsamız ve sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman uyum içerisinde hareket ediyoruz" derken, Ali Çandır ve yönetimine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow