hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabancı turistlere yılbaşı gecesi sınırlaması

    Yabancı turistlere yılbaşı gecesi sınırlaması
    expand

    Yabancı turistlere yılbaşı gecesi sınırlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yılbaşı gecesi turistlere de kısıtlama getirildi. Yabancı turistlerin, 1 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00'den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00'a kadar bazı meydan ve alanlara girişi sınırlandırıldı.
    Antalya Valiliği'nden konuya ilişkin yazılı açıklamada şöyle denildi:
    "Koronavirüs salgınının yayılımının düşürülmesi amacıyla daha önce alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00'den, 4 Ocak 2021 Cuma günü saat 05.00'e kadar 'Sokağa Çıkma Kısıtlaması' uygulaması getirildi. Sosyal izolasyonun teminine yönelik pek çok tedbirin uygulandığı bir ortamda; turistik faaliyetler kapsamında geçici bir süreyle ülkemizde bulunan ve bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yabancı turistlerin eylemlerinin de salgının yayılımının düşürülmesinde yakalanan başarıyı gölgelememesi ve salgınla mücadelede zafiyet algısına neden olmaması için İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda aşağıda belirtilen cadde, meydan ve alanlara 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00'den, 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00'a kadar yabancı turistler de dâhil olmak üzere tüm girişler sınırlandırılmıştır. 
    Muratpaşa İlçesi: Cumhuriyet Meydanı, Kapalı Yol, Atatürk Caddesi, Saat Kulesi ve çevresi, Sahil Antalya Yaşam Parkı (Beach Park), Yat Limanı. Konyaaltı İlçesi: Kent Meydanı, Liman Dostluk Parkı. Alanya İlçesi: Atatürk Meydanı, İskele Şelale önü, Mahmutlar Atatürk Caddesi, Mahmutlar Barbaros Caddesi. Kemer İlçesi: Cumhuriyet Meydanı, Liman Caddesi. Manavgat İlçesi: Side Mahallesi Liman Meydanı. Kaş İlçesi: Cumhuriyet Meydanı, Kalkan Merkez Meydanı
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow