hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaralı balaban kuşunun tedavisi tamamlandı

    Yaralı balaban kuşunun tedavisi tamamlandı
    expand

    Yaralı balaban kuşunun tedavisi tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI'nda vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan nesli tükenmekte olan balaban kuşu Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesi kliniğinde tedavi edilerek iyileştirildi.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile yapılan protokol gereğidoğal yaşam alanlarında yaralı halde bulunan yaban hayvanlarının tedavisini gerçekleştiriyor. Döşemealtı ilçesinde Abdullah Evciman adlı vatandaşın iş yerine giderken yaralı halde bulduğu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiği yaralı balaban kuşu, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde tedaviye alındı. İlk müdahalesi veteriner hekimler tarafından yapılan yaralı kuş, iyileştirilerek gözetim altına alındı.

    DOĞAL YAŞAM ALANINA SALINACAK

    Hayvanat Bahçesi Sorumlu Veteriner Hekimi Aygün Arsun, balaban kuşunun tedavisinin ardından doğal yaşam alanına salınacağını söyledi. Tedavisi konusunda da bilgi veren Arsun, “Hayvan geldiğinde sol kanat kısmına yakın bir bölgede ezilmeye bağlı yaralanma vardı. Hemen yaranın tedavi ve bakımı yapıldı. Ardından antibiyotik tedavisi uyguladık ve rehabilitasyon alanımıza aldık. Geçen süre zarfında hayvan çok iyi bir iyileşme kaydetti ve yarası tamamen kapandı. Önümüzdeki günlerde doğa koruma ekiplerine teslim edilerek, doğal yaşam alanı olan Döşemealtı Kırkgöz civarına salınacak. Soyu tükenmekte olan bir su kuşu türü olan balaban kuşu koruma altında olan hassas bir türdür. Antalya'da Döşemealtı Kırkgöz bölgesinin bu türün yaşama alanı olduğunu biliyoruz. Sazlık bölgelerde sulama bölgelerinde avlanarak yaşamını sürdürmektedir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow