hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yardımcı: Balık, ete rakip değil

    Yardımcı: Balık, ete rakip değil
    expand

    Yardımcı: Balık, ete rakip değil

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, balık pazarlarının taze balıkla dolup taşmasının, ete ilgiyi azaltmadığını söyledi.

    Kilosu 10 TL'ye kadar düşen istavrit ve hamsi gibi balıkların her gün yenmediğini belirten Osman Yardımcı, etin hemen hemen her sofrada yerini aldığını hatırlattı. Yardımcı, et fiyatlarında gerileme veya ilerleme olmadığını söyledi. Eylül ayında av sezonunun açılmasıyla birlikte balığa ilginin arttığını, bu ilginin et sektörüne olumsuz yansımadığını anlatan Osman Yardımcı, balığın haftada bir, etin ise her gün sofrada olduğunu söyledi. Balıktaki ucuzluğun et fiyatlarında düşmeye neden olmayacağını anlatan Yardımcı, "Yükselme veya düşme söz konusu değil. Fiyatlarımız uzun süredir sabit" dedi.

    Balık ile eti birbirinden ayıran en büyük özelliğin her gün yenen bir şey olmaması olduğunu söyleyen Yardımcı, "Vatandaş balığı haftada bir, 10 günde bir sofrasına getirir yer. Et ise Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Bu nedenle ete ilgide düşüş yaşamamız söz konusu olmaz. Balık ile et birbirine rakip değil" diye konuştu.

    MEZBAHADA 9 AYDA TOPLAM 23 BİN KESİM

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Anet Organize Sanayi Et Entegre Tesisleri'ni Antalya Kasaplar Odası'nın işlettiğini sözlerine ekleyen Osman Yardımcı, 1 Ocak'tan bu yana 23 bin kesim yapıldığını belirtti. Bu kesimlerden 10 bininin büyükbaş, 13 bininin de küçükbaş olduğunu hatırlatan Yardımcı, "Belediye başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde mezbahanın işletmesine devam edeceğiz. Mezbahamız tüm ekibimizle birlikte Antalyalılar için çalışıyor. Her gün hijyenik ortamda usulüne uygun şekilde kesilerek müşteriyle buluşturuluyor. Antalya için göz önünde olmayan ama çok önemli bir görevi başarıyla yapıyor olmaktan da Antalyalı kasaplar olarak mutluluk duyuyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow