hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşlanma Çalışmaları Derneği: Endişeliyiz

    Yaşlanma Çalışmaları Derneği: Endişeliyiz
    expand

    Yaşlanma Çalışmaları Derneği: Endişeliyiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - SENEX Yaşlanma Çalışmaları Derneği, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü kişilere getirilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, yaşlıların sokağa çıkma yasağı sonrasında ortaya çıkabilecek ayrımcılığa ilişkin endişe duyulduğu belirtildi.
    Son günlerde sosyal medyada yayınlanan ve yaşlıların hedef alınıp çekilen videolar tepki çekiyor. Son olarak Ankara'da sokakta yürüyen yaşlı bir kişiyle diyaloğunu kamerayla kaydeden M.T.E., gelen tepkiler üzerine gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görüntülerde yer alan yaşlı kişi ile telefonla görüşerek yaşanan olay nedeniyle özür diledi. Benzer videolar gündemden düşmezken konuyla ilgili olarak Senex Yaşlanma Çalışmaları Derneği bir açıklama yaptı.
    Yapılan açıklamada ortaya çıkabilecek ayrımcılığa ilişkin endişe duyulduğu belirtildi. Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    "Senex Derneği, ilan edilen sokağa çıkma yasağına ilişkin  yaşlılara yönelik gerçekleşebilecek ayrımcı tutum ve davranışların yaygınlaşabileceği konusunda endişe duymaktadır. 65 yaş üzerindeki insanların haklarının süresiz biçimde askıya alınma endişe vericidir. Nitekim, yasaklamanın sonrasında çok sayıda yaşlıya karşı ayrımcı tutum ve davranışların görünür biçimde arttığını endişeyle izliyoruz. Kuşaklar arasındaki sosyal diyaloğu ve dayanışmayı zedeleyecek her türlü tutum, davranış ve uygulamaya karşı tüm insanları uyanık olmaya, yaşlılara yönelecek her türlü ayrımcılığa karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow