hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşlı Meclisi üyeleri belirleniyor

    Yaşlı Meclisi üyeleri belirleniyor
    expand

    Yaşlı Meclisi üyeleri belirleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde, 60 kişilik Yaşlı Meclisi üyeleri, 8 Kasım Cuma günü çekilecek kurayla belli olacak. Muratpaşa Belediyesi'nce kurulan Yaşlı Meclisi'ne üye olmak için 224 kişi başvuruda bulundu.

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatıyla çalışmalarına başlanan Yaşlı Meclisi'nin üyeleri belli oluyor. Türkiye'de bir ilk olacak Yaşlı Meclisi'nde yer almak için 224 kişi başvurdu. 60 yaş ve üzeri emekli kent sakinlerinden oluşacak mecliste eşit sayıda kadın ve erkek üye yer alacak. 60 kişilik meclisin üyeleri kurayla belirlenecek. Kura çekimi, 8 Kasım Cuma saat 14.00'de Falez 2 Park'ta bulunan Yaşlı Evi'nde gerçekleştirilecek.

    Belediye Başkanı Uysal, Yaşlı Meclisi'nin temel hedefinin deneyimli kent sakinlerinin yaşadıkları şehre dair sorunların çözümüne katılımını sağlamak olduğunu söyledi. Yaşlı Meclisi'nden aynı zamanda yaşlıların ihtiyaçlarına cevap veren politikalar ve kapsamlı eylem planları oluşturmasını beklediklerini ifade eden Başkan Uysal, "Bu bağlamda Yaşlı Meclisi için bağımsız yaşam, destekleyici ve güvenli fiziksel ve sosyal çevre, erişilebilir destekler ve hizmetler konuları temel çalışma alanları olacak" diye konuştu.

    Yaşlı Meclisi'nin çalışmalarında bağımsız olacağını aktaran Başkan Uysal, Sadece kendi sekretaryası oluşturuluncaya kadar idari işlemleri belediyemizce yürütülecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow