hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazıcı: Koronavirüs ceza infaz kurumumuzun dışına mahkum edilmiş

    Yazıcı: Koronavirüs ceza infaz kurumumuzun dışına mahkum edilmiş
    expand

    Yazıcı: Koronavirüs ceza infaz kurumumuzun dışına mahkum edilmiş

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - VALİ Ersin Yazıcı, Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda alınan koronavirüs önlemlerinin çok yerinde ve etkili olduğunu belirterek, "Koronavirüs ceza infaz kurumumuzun dışına mahkum edilmiş" dedi.

    Vali Yazıcı, koronavirüs denetimleri kapsamında Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret etti. Vali Yazıcı'ya Antalya 3. Piyade Eğitim ve Tugay Komutanı Pyd. Alb. Erdal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan eşlik etti.

    JANDARMA BÖLÜĞÜ 7/24 NÖBETTE

    Ceza infaz kurumunun güvenliğini sağlayan Jandarma Bölük Komutanlığını ziyaret eden Vali Yazıcı, yürütülen güvenlik hizmetleri ve personel faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Koronavirüs salgını nedeniyle açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüler için geçici süreliğine af getirilmişti. İnfazına devam edilen hükümlüler için pandemi önlemleri titizlikle uygulanıyor.

    Tüm personel ve hükümlülerin konu hakkında bilgilendirildiğini ifade eden yetkililer, ayrıca kurumun ortak kullanım alanları ve servis hizmet araçları başta olmak üzere, oda ve koğuşlar, tuvaletler, koridorlar gibi kullanım alanlarını düzenli dezenfekte ettiklerini aktardı. Ayrıca ceza infaz kurumuna gelen herkesin HES kodunun sorgulandığı da kaydedildi.

    Tedbirleri yerinde inceleyen Vali Yazıcı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen 'İşsizliğe Mahkum Olma' Projesi kapsamında oluşturulan mesleki eğitim ve üretim atölyelerini de ziyaret etti. Atölye ve seralarda hükümlülerin ürettiği ürünleri de inceleyen Yazıcı, hükümlülere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

    Ceza infaz kurumu yetkililerini aldığı tedbirlerden dolayı tebrik eden Vali Yazıcı, “Alınan tedbirler çok yerinde ve etkili. Koronavirüs ceza infaz kurumumuzun dışına mahkum edilmiş. Tedbirler bu şekilde uygulandığı sürece herhangi bir olumsuzlukla karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Ayrıca ceza infaz kurumumuzunimkanları da oldukça geniş. Mahkumlar burada verilen eğitimler ve iş olanaklarıyla tahliye edildikten sonra topluma faydalı bireyler olarak hayatlarını sürdürebilirler. Bizim de en büyük temennimiz mahkumlarımızın hatalarından ders alarak buradan ayrıldıklarını ve kaliteli bir hayat sürdüklerini görmektir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow