hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazır üzümü markalaşma yolunda

    Yazır üzümü markalaşma yolunda
    expand

    Yazır üzümü markalaşma yolunda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - YAKLAŞIK 80 yıldır yalnızca Antalya'nın Finike ilçesi Yazır Mahallesi'nde yetişen su ihtiyacını sadece yağmur sularıyla karşılayan Yazır üzümlerinin eşsiz aromaya sahip olduğunu aktaran AK Parti Milletvekili Atay Uslu, pekmezi ve kurusunun da yapılabildiği bu özel üzümün üretimi, muhafazası, markalaşması ve tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
    Antalya'nın Finike ilçesinde 1940'lı yıllardan beri yaklaşık yalnızca Yazır Mahallesinde üretimi yapılan su ihtiyacını yalnızca yağmurlardan karşılayan Yazır üzümü, müthiş aroması ve sulu olmasıyla eşsiz bir lezzetle dikkat çekiyor. Pekmezi ve kurusu da yapılan Yazır üzümü talep dahilinde Türkiye'nin dört bir köşesine gönderiliyor. Ağustos ve Eylül aylarında olgunlaşan Yazır üzümleri 1 ay boyunca hasat ediliyor. Ak Parti Antalya Millet Vekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu ve Ak Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ Yazır üzümü bağlarını ziyaret ederek hasat yapan ve pekmez sıkan köylülerle sohbet etti.
    'ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ'
    Yaklaşık 80 yıldır yalnızca Finike'nin Yazır Mahallesi'nde yetişen Yazır üzümü bağlarını ziyaret eden Atay Uslu, bu tür üzümünün üretiminin devamının sağlanması, tanıtılması ve markalaşması için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini anlattı. Yazır üzümünün su ihtiyacının sadece yağmur sularından karşılandığını vurgulayan Atay Uslu, “Müthiş bir aroması ile sulu ve çekirdekli bir üzüm türü. Pekmezi de, kurusu da çok hoş bir lezzete sahip. Çiftçilerimiz yetiştirdikleri üzümleri, çevre ilçelerde kendileri pazara çıkararak satıyorlar. Antalya dışından talep olduğunda kargoyla gönderiliyor. Bu özel ürünün üretiminin muhafazası, markalaşması, tanıtılması için çaba göstermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, bakanlarımız, hükümetimiz ve milletvekili arkadaşlarımızla beraber her daim üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanındayız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow