hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni amfiler mühendislerin hizmetinde

    Yeni amfiler mühendislerin hizmetinde
    expand

    Yeni amfiler mühendislerin hizmetinde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde, Ziraat Bankası'nın desteğiyle 140 öğrenci kapasiteli 2 adet amfi ve 60 öğrenci kapasiteli bilgisayar laboratuvarı açıldı.
    Mühendislik Fakültesi'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure günü etkinliğiyle birleştirilen açılışa, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Ögke, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, Genel Sekreter Ali Serinoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Topuz, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Şefik Diler, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    Açılış Töreni'nde konuşan Rektör Mustafa Ünal, Mühendislik Fakültesi'nin ve mühendisliğin öneminden bahsederek, şöyle dedi:
    "Ülkelerin gelişmesinde büyük rol oynayan bireyleri yetiştirmesi bakımından çok önemli bir yere sahip olan mühendislik fakülteleri, aynı zamanda araştırıcı, sorgulayıcı, üretken, kritik- analitik düşünce yapısına sahip yaratıcı ve yenilikçi bireyler yetiştirerek bilimin insan yaşamındaki yeri ve önemini kavramamıza büyük katkılar sağlar. Nerede teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden bir gelişme varsa orada mutlaka bir mühendisin izine rastlarsınız. Bugün tıptan ekonomiye, teknolojiden gıdaya, tarımdan hayvancılığa, aklımıza ne gelirse bütün gelişmelerin altında mühendislerin emeğini görürüz. Kendileri çok çalışarak başkalarının iş yükünü alan kahramanlardır onlar."
    Bu bilinçle üniversite yönetimi olarak Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin öğrenim koşullarını iyileştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Rektör Ünal, "Son dönemlerde fakülte binamızda yetersiz kalan derslik kapasiteleri sorununu çözmek için gerçekleştirdiğimiz projeye verdikleri destekten dolayı Ziraat Bankası'na teşekkür ediyorum. Tamamlanan projeyle daha sağlıklı koşullarda eğitim-öğretime devam etmeleri için iki amfiyi ve bilgisayar laboratuvarını akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Umarım bu sınıflarda yetişecek mühendisler, yapacakları çalışmalarla Türkiye'mizi geleceğe taşıyacak, milletimizin göğsünü kabartacak buluşlara imza atacaklardır" ifadelerini kullandı.
    Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Topuz ise "Değerli rektörümüzün gayretleri ve Ziraat Bankası'nın destekleriyle hizmete giren, yarınların mühendislerinin öğrenim göreceği amfilerimiz ve bilgisayar laboratuvarımız üniversitemize, akademisyen ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow