hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Yılbaşı için esnaftan alışveriş yapın' çağrısı

    Yılbaşı için esnaftan alışveriş yapın çağrısı
    expand

    'Yılbaşı için esnaftan alışveriş yapın' çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar kapsamında yerel esnafın çok zor durumda olduğuna işaret ederek, Antalyalılara, bu süreçte ve özelikle yılbaşı için yapacakları alışverişlerde yerel esnafı tercih etmeleri çağrısında bulundu.

    AESOB Başkanı Adlıhan Dere, koronavirüs salgını nedeniyle önemli bölümü kısıtlamalar nedeniyle kapalı olan, bir kısmı da sadece belirli saatlerde hizmet verebilen esnaf için, Antalyalılara çağrıda bulundu. Dere, özellikle nümüzdeki yılbaşı için alışverişlerde hareketlilik beklendiğini söyledi.

    'HAYDİ ANTALYA ESNAFINA DESTEK OL'

    AESOB Başkanı Dere, bu süreçte başlattıkları 'Haydi Antalya, esnafına destek ol' kampanyasına dikkati çekerek, yılbaşı alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Bu süreçte gel-al ve paket servislerde yerel işletmecilerin tercih edilmesinin, esnafın ayakta kalması adına büyük önem arz ettiğini vurgulayan Dere, “Bir kampanya başlattık. Özellikle işyerlerimiz kapalıyken paket servisi yapan veya kısmi açık olan esnafımıza Antalya'da yaşayan tüm vatandaşlarımızdan yerel esnafa sahip çık, alışverişini yerel esnaftan yap diyoruz. Özellikle paket siparişlerinin Antalya'nın esnafı, lokantacısından yapılmasını istiyoruz" dedi.

    YILBAŞI ALIŞVERİŞLERİ

    Yılbaşı alışverişleri için de vatandaşların evden pek çıkmadığı bu dönemde internette alışverişin yoğun olduğunun görüldüğünü söyleyen Dere, “Bizim esnafımızın hepsinin internette mağazası yok. Ama işyerini açıp evine ekmek götüremeyen esnafımızdan özellikle bu alışverişleri yaparak, yılbaşı öncesi sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum ve tüm Antalyalı hemşerilerimize çağrıda bulunuyoruz. Esnaf bir mahallenin kültürüdür, yaşatılmazsı lazım. Hepimiz o kültürle büyüdük. Mahallenin bakkalı, kasabı, büfesi, terzisi, bekçisi onlar o mahallenin her şeyi. Evinin anahtarını bırakabileceğin çok güvenilir bir dost, paran bittiğinde bir banka, başın sıkıştığında, cenazen, hastan, düğünün olduğunda yardıma koşan, yanında olan kişilerdir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow