hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılın ilk karına ayak bastılar

    Yılın ilk karına ayak bastılar
    expand

    Yılın ilk karına ayak bastılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi ve aynı zamanda AKUT Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, oğulları 8 yaşındaki Yağız ve 14 yaşındaki Yiğit ile sarp dağları, uçsuz bucaksız ovaları keşfediyor. Yılın ilk kar yağışının ardından beyaza bürünen dağlarda yürüyüşe çıkan Sevgül ailesi, karların üzerine ilk ayak izlerini bıraktı.

    Dünyanın en yüksek dağlarından Everest'e tırmanarak Türk bayrağını zirveye diken dağcılardan biri olan Yılmaz Sevgül, iki oğlunu da kendisi gibi doğa tutkunu yetiştiriyor. Yiğit ile farklı zirvelere defalarca tırmanış yapan Yılmaz Sevgül, ekibe Yağız'ı da dahil etti.

    Tahtalı Dağı ve çevresine birkaç gün önce yağan kar ile zirvesi beyaza bürünen bölgeyi keşfeden baba ile iki oğlu, birbirlerine destek olarak kış dağcılığı yapıyor. Güvenlik halatları ile birbirlerine bağlı olan Sevgül ailesi, yanlarında taşıdıkları kameralarla gittikleri zirveleri kayıt altına alıyor.

    Çocuklarına doğa sevgisi vermeye çalıştığını belirten Yılmaz Sevgül, büyük oğlu Yağız'ın dağcılıktaki başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. İki oğluyla dağlarda, ovalarda, akarsu yataklarında kamp kuran, doğa ile iç içe zaman geçiren Sevgül, şöyle konuştu;

    "Gelecekte neyle uğraşırlar, işleri meslekleri ne olur şimdiden kestirmek zor. Ben çocuklarımın bilgisayar çocuğu, cep telefonu çocuğu olarak yetişmelerini istemiyorum. Onlar benimle birlikte doğanın, dünyanın güzelliklerini görüyor. Doğada aldıkları küçük sorumluluklar özgüvenlerinin gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Özgüveni yüksek çocuklarım olmasından dolayı mutluyum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow