hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hediye edilen arılı kovanlarda bal sağımı

    Hediye edilen arılı kovanlarda bal sağımı
    expand

    Hediye edilen arılı kovanlarda bal sağımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurbay USTA/ŞAVŞAT (Artvin),(DHA)- ARTVİN’in Şavşat ilçesinde Kafkas Arısı Bal üreticileri tarafından Valilik ve Kaymakamlığı hediye edilen arılı kovanlarda, bal hasadı yapıldı.

    Türkiye’ de flora ve endemik bitki çeşitliliği açısından en çok olan yerlerden biri olma özelliğine sahip Şavşat ilçesinde, Kafkas Arısı Bal üreticileri tarafından geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra Artvin Valiliği ve Şavşat Kaymakamlığı’na hediye edilen arılı kovanlarda bal sağımımı gerçekleştirildi. Bal hasadına Kaymakam Onur Özaydın, Kafkas Arısı Bal Üreticileri Dernek Başkanı Temel Şimşek ve dernek üyeleri katıldı.

    ‘BALIMIZ ÇOK ÜNLÜ’

    Hediye edilen arılı kovanların bal sağımına katılan Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın, katkı sunanlara teşekkür ederek, “Dünyaca ünlü Şavşat balının devletimizin bakanlığına, Artvin Valiliğine ve Kaymakamlığımıza hediye edilen arılı kovanların bal sağım işine katılmaktan büyük bir onur duydum. Dernek yönetimini kutluyorum. Balımız çok ünlü. İlçemiz florası ve endemik bitki çeşitliliği açısından ülkemizde en önde gelen yerlerden birisi. Elbette bu durum balın kalitesine yansımaktadır. Bu konuda derneğimizin çalışmalarını desteklemekteyiz” dedi

    Şavşat'ın coğrafi konum ve bitki çeşitliği bakımından arıcılığa son derece müsait bölge olduğuna dikkat çeken Kaymakam Özaydın  "Şavşat'ın konum ve iklim durumu, biyolojik çeşitlilik, ballı ve polenli bitki ve ağaç türleri açısından floranın zenginliği, bölgeye has Kafkas arı ırkının olması, sanayinin ve zirai ilaçlamanın olmayışı, suni gübrenin kullanılmaması, ilçe halkımızın doğaya sahip çıkması ve arıcılarımızın insan sağlığını dikkate alarak dürüstçe arıcılık mesleklerini sürdürmelerinden dolayı Şavşat Balının yurt genelinde ve dünyada tercih ediliyor” diye konuştu.

    Kafkas Arısı Bal Üreticileri Derneği Başkanı Temel Şimşek de, “Bu ilçemiz için çok önemli bir gelir getirecek bir konuda devletimizin yetkililerini yanımızda görmek biz bal üreticilerini oldukça memnun etmiştir” ifadelerinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow