hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şavşat Kaymakamı Akın, görevine başladı

    Şavşat Kaymakamı Akın, görevine başladı
    expand

    Şavşat Kaymakamı Akın, görevine başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurbay USTA/ŞAVŞAT, (Artvin), (DHA) - ARTVİN’in Şavşat ilçesine ataması yapılan Kaymakam Yusuf Akın yeni görevine başladı.

    Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Giresun’un Yağlıdere ilçesinden Şavşat’a atanan Yusuf Akın’ı, protokol üyeleri ve kaymakamlık personeli karşıladı. Görevine başladığı gün protokol ve vatandaşların karşılaması sonrası Belediye Pasajı üzerinde protokol üyeleri ile kısa bir sohbet eden Kaymakam Yusuf Akın, pasaj üstünde ve ana cadde üzerinde vatandaşlar ile sohbet ederek makamına geçti.

    ‘BÖLGENİN İNSANIYIM’

    Kaymakam Yusuf Akın “Rabbim nasip ederse en az iki yıl burada görev yapacağım. Kocaeli Üniversitesi–Uluslar Arası İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2016 yılında kaymakamlık mesleğine başladım. Sırasıyla Giresun Espiye İlçesinde bir yıl vekaleten ve iki yılda Giresun Yağlıdere ilçesinde görev yaptım. Oradaki görevimiz biraz zorluydu. Biliyorsunuz medyadan da takip edildiği üzere önceki haftalarda ilçemizde büyük bir afet yaşadık. Vaktimizin önemli bölümünü bu olumsuzluklara harcamak zorunda kaldık. Ülkemizin hiç bir yerinde bu ve benzeri afetleri inşallah rabbim bir daha yaşatmasın. Burdada vaktimizi güzel olumlu durum ve projelere hep birlikte şirin ilçemiz Şavşat ve sizlere harcamayı temenni ediyorum.” dedi.

    Akın, “Cumhurbaşkanı kararnamesiyle ilçemiz Şavşat’a kaymakam olarak atandım.  Tabi o zamandan bugüne dost ve akrabalar hayırlı olsun dilekleriyle bizleri aradılar, Şavşat hakkında hep olumlu söylemlere yer verildi, Gerek yöre insanını yaşam özelliklerini ve doğasını zaten tüm dünya biliyor. Belediye başkanımın az önce ifade ettiği gibi cittaslow ilçemiz, gerek kültür seviyesi gerek yöre insanı ve kurumsal yapısıyla olumlu şeylerden bahsettiler” dedi.

    ‘ŞAVŞAT’I DAHA İLERİ GÖTÜRECEĞİZ’

    Başarının bir ekip işi olduğuna dikkat çeken Akın, “İnşallah bu olumlu görüşü daha ileriye taşırız, buraya ne katarız onun derdinde olacağız. Şavşat’ımızı nasıl bir adım daha ileriye taşıya biliriz hepimiz bunun derdinde olacağız.

    Tabi bu bir ekip işi. Bir kaymakam geldi burayı değiştirdi değil. Burada bütün ekip olarak herkes görevini en iyi şekilde ve özverili yaptığı sürece, bizim elimiz o kadar kuvvetili olur ve işimize daha dört elle sarılabiliriz. Kapımız makamımız hepinize herkese açık. Kurumları daha iyi tanımak ve yapılan çalışmaların devamlılığı için kurumları tek tek gezip brifing almak isterim” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow