hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın'a 5 yeni kaymakam 2 vali yardımcısı atandı

    Aydına 5 yeni kaymakam 2 vali yardımcısı atandı
    expand

    Aydın'a 5 yeni kaymakam 2 vali yardımcısı atandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın 5 ilçesinin kaymakamı değişirken, 2 yeni vali yardımcısı atandı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve 14 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan atama kararları ile  Aydın'ın Koçarlı, Söke, İncirliova, Didim, ve Sultanhisar ilçelerinin kaymakamları değişirken,  Aydın Valiliği'ne ise 2 yeni vali yardımcısı atandı. FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz şubat ayında açığa alınan Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik yeni atama kararları kararnamesi ile Muğla Valiliği Hukuk Müşavirliği'ne atandı. Fırat Çelik'in açığa alınmasının ardından Koçarlı Kaymakamlığı'na vekaleten bakan İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü'nün ise Ankara vali yardımcılığı görevine ataması yapıldı. Koçarlı Kaymakamlığı'na ise Elazığ'ın Keban ilçesi kaymakamı Ersin Tepeli getirildi.

    AYDIN'IN TEK KADIN KAYMAKAMI OLDU

    Resmi gazetede yayımlanan atama kararlarına göre, ayrıca Söke Kaymakamlığı'na Kırklareli Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Didim Kaymakamlığı'na Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Halil Avşar, Sultanhisar Kaymakamlığı'na Siirt Pervari Kaymakamı Musa Aydemir, İncirliova Kaymakamlığı'na İzmir Bayraklı Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Aydın Vali Yardımcılığına ise Bursa Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz ile Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Rıza Dalan getirildi. İncirliova Kaymakamlığı'na atanan Baştürk Aydın'ın tek kadın kaymakamı oldu.

    Atama karalarıyla Aydın'dan ayrılacak Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Bursa Karacabey Kaymakamlığı'na, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz Karabük Safranbolu Kaymakamlığı'na, Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge Aksaray Ortaköy Kaymakamlığı'na, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik Muğla Valiliği Hukuk Müşavirliği'ne ve İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü de Ankara Vali Yardımcılığı görevlerine atandı.

    Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow